Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα

2. Το Οlive Δεκεμβρίου με 70 συνταγές για τα Τραπέζια της Γιορτής

Έρχονται Χριστούγεννα στην καρδιά και στην κουζίνα μας!
Φέτος θα γιορτάσουμε όλοι μαζί, θα μοιραστούμε την αγάπη και τη χαρά των ημερών σε τραπέζια κοινά, με φαγητά που μοσχοβολούν φροντίδα!
Ετοιμάζουμε 70 συνταγές για να γιορτάσουμε πεντανόστιμα τα πιο γευστικά Χριστούγεννα!
Χοιρινό, αρνί και πουλερικά, σαλάτες, βελουτέ, ορεκτικά που μυρίζουν Ελλάδα για τα καλέσματα των ημερών…
Μαζί, 7 εξαίσια σοκολατένια γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου για να κλείσουν μοναδικά τα τραπέζια μας!

 

Ξεφυλλίστε τις σελίδες του Olive και απολαύστε:

Η εποχή της γης
Οι καρποί του χειμώνα σε ρόλο συνοδευτικών του γιορτινού τραπεζιού… Μαγειρεύουμε:

Σαλάτα με παντζάρια, εσπεριδοειδή & ροκφόρ, Ψητές ρίζες με σάλτσα σόγιας & λάιμ, Μελωμένα ψητά κάστανα με φασκόμηλο, Γιορτινό πιλάφι με καρότο, φιστίκι & ρόδι.

Κάλεσμα Χριστουγέννων
Ο Γκίκας Ξενάκης ετοιμάζει ένα πλούσιο γιορτινό μενού, που τα έχει όλα, με πρωταγωνιστή το χοιρινό. Μαζί, αρμονία κρασιών!

Χοιρινή σπάλα με αποξηραμένα βερίκοκα, κάστανα, αμύγδαλα & γλυκό κρασί, Πουρές από κουνουπίδι & αμύγδαλα, με σταφίδες & καραμελωμένο μπέικον, Βελουτέ σελινόριζας
αρωματισμένη με χαμομήλι, με γαρίδες & ξινόμηλο, Σαλάτα με γλυκοπατάτες, ψητό
μπρόκολο, ρόδι & νούμπουλο, Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι, μανιτάρια & αρσενικό Νάξου.

Επίσημο ένδυμα
Όταν πέσει η νύχτα, απολαμβάνουμε γαλοπούλα με τη γέμιση και τα συνοδευτικά της και ένα σοκολατένιο ρολό με κρέμα κάστανο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Γαλοπούλα σε στεγνή άλμη, με βούτυρο μυρωδικών, Γέμιση με κολοκύθα, κράνμπερις & φασκόμηλο, Σοκολατένιο ρολό με κρέμα κάστανο & κομπόστα κεράσι, Καραβίδες κοκτέιλ, Αρωματικές πατάτες φούρνου, Ψητές ρίζες με ψίχουλα ψωμιού αρωματισμένα με δεντρολίβανο.

Δεν είναι σούπες, είναι βελούδο
Οι βελουτέ ταιριάζουν στα χειμωνιάτικα δείπνα, εορταστικά και μη. Παίρνουμε λοιπόν τα καλούδια της εποχής και τα μετατρέπουμε στα πιο comfort πιάτα των γιορτών.

Βελουτέ μπρόκολο με αβοκάντο & κάσιους, Βελουτέ κάστανο με ψητές ελιές & κολοκυθόσπορο, Βελουτέ φακής με καπνιστή πέστροφα & μπούκοβο, Βελουτέ από ψητά κρεμμύδια, ξιδάτο λουκάνικο & σουσάμι, Βελουτέ τραχανά – πράσο, με φτερούγες κοτόπουλου & σπετσερικό Κέρκυρας.


Ο τραχανάς των γιορτών
Με γευστική ταυτότητα πολλαπλή -γλυκός, ξινός, σταρένιος ή αλευρένιος- βρίσκει νόστιμη θέση στο τραπέζι μας ακόμα και τα Χριστούγεννα.

Κόκορας με γλυκό τραχανά, Πικάντικος τραχανάς-ριζότο με πελτέ & με πρόβειο γιαούρτι, Σούπα με ξινό τραχανά, αβοκάντο, μυρώνια & κουκουνάρι.

Ελληνικά tapas
…για γιορτές στο χέρι! Ο Γρηγόρης Χέλμης μας ετοιμάζει γιορτινά τσιμπολογήματα ιδανικά για κρασί, τσίπουρο και μπίρα.
Μπρουσκέτα με χούμους & ρέγγα, «Λουκουμάδες» με σαλάμι & φέτα, Μπρουσκέτα «Αθηναϊκή», Tacos με γαρίδες & λουκάνικο, Μύδια au gratin με βασιλικό.

Κάθε μέρα γιορτή
Η Εύα Μονοχάρη ετοιμάζει πεντανόστιμα καθημερινά πιάτα αξιοποιώντας τα περισσεύματα των γιορτινών τραπεζιών.

Ρολό από κιμά κοτόπουλου με τραγανή κρούστα, Κανελόνια γεμιστά με χοιρινό που περίσσεψε, Λεμονάτο οσομπούκο με κρασί & αποξηραμένα μανιτάρια, Γλυκοπατάτες ψητές γεμιστές με κιμά & μπαχαρικά, Μοσχαρίσιο συκώτι με δεντρολίβανο & ρόδι, Ριζότο με κάστανα & απάκι, Πρασοτηγανιά με χοιρινό & λουκάνικο.

Τα πιο γλυκά κάλαντα
Ο Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει τα χριστουγιεννιάτικα γλυκά των ονείρων μας, με κάστανα, φρούτα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα!

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, Μελομακάρονα με άρωμα μανταρινιού, Σοκολατένια καρυδόπιτα, Τρούφες με κάστανο & σοκολάτα, Πίτα από κουραμπιέ & κρέμα αμυγδάλου, Κορμός σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού, Γλυκό ψωμί με ξηρούς καρπούς.

 

 

Γλυκά του κόσμου
Γαλλικά σου με ιταλική γέμιση, αμερικάνικο σοκολατένιο κέικ, βρετανική πίτα και αυστραλέζικες χιονάτες γλυκαίνουν τις γιορτινές στιγμές μας.

Κέικ με fudge σοκολάτας & βουτυρόκρεμα, Πύργος τιραμισού & σος καφέ με βούτυρο νουαζέτ, Πίτα με μπισκοτένια βάση, κρέμα gingerbread & αέρινη μαρέγκα, Lamingtons με μαρμελάδα κεράσι – γιούζου & λευκή γκανάς

ΑΚΟΜΑ:

Έρευνα: Αβοκάντο
Φρέσκο ή σε λάδι, σε σκόνη ή πουρές φιγουράρει παντού ως απαραίτητο συστατικό σε σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως, σε επιδόρπια, σάλτσες, ροφήματα, σνακ και παιδικές τροφές. Πώς εξηγείται αυτή η παγκόσμια τρέλα με το αβοκάντο;

ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ + ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Σελινόριζα, η μαγική αποκάλυψη, από τη Μελίσσα Στοϊλη

Chef’s Table
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης πιστεύει στο φαγητό που κρύβει εκπλήξεις.
Στον βραβευμένο με αστέρι Michelin chef-patron του CTC Αλέξανδρο Τσιοτίνη αρέσει να παρομοιάζει ένα μενού γευσιγνωσίας με όπερα, καθώς στόχος του είναι να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των «καλεσμένων» του.

3 πιάτα από το Salonica
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, σεφ του εμβληματικού εστιατορίου Salonica της Θεσσαλονίκης,μοιράζεται μαζί μας τις συνταγές από 3 αγαπημένα του γιορτινά πιάτα και εξομολογείται μυστικά της κουζίνας του, τη σχέση του με την πατρίδα του τον Τύρναβο, αλλά και την κουζίνα της Κρήτης που λατρεύει.

Αγαπάμε το brunch όταν έχει αυγά!
Προτείνουμε τις διευθύνσεις που αγαπάμε για ένα εορταστικό καθυστερημένο πρωινό ή πρώιμο μεσημεριανό με πρωταγωνιστές τα αυγά σε κάθε τους μορφή.

Έξοδος, όσα θέλετε να γνωρίζετε
Νέα και ειδήσεις για τα εστιατόρια εντός και εκτός Αθηνών. Τι προγραμματίζουν, τι σερβίρουν, ποιος μαγειρεύει πού και πόσο καλά το κάνει.

Τα κρασιά του μήνα
Αρμονίες: Δοκιμάζουμε 2 διαφορετικά κρασιά με το ίδιο πιάτο και σχολιάζουμε το ταίριασμά τους.

Whiskey: malt vs blended. Βασικές αρχές, διαφορές και όσα πρέπει να γνωρίζουμε.

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!

3. Tο μπεστ-σέλερ του John Connolly «Οι κακοί»
Υπάρχουν άραγε στοιχειωμένοι τόποι; Μπορεί ένα ομαδικό έγκλημα που διαπράχθηκε πριν από τριακόσια χρόνια να κρατά ακόμη σε ομηρεία ένα ολόκληρο νησί; Θα καταφέρουν οι δυνάμεις του καλού να αποκρούσουν την επέλαση μιας σημερινής συμμορίας που φαίνεται να έρχεται από τα βάθη του χρόνου;

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά μυθιστορήματά του, ο John Connolly δημιουργεί έναν ολόκληρο, ξεχωριστό μικρόκοσμο, το νησί με το αλλόκοτο όνομα «Άσυλο». Πρόκειται για ένα μέρος όπου η αίσθηση της απειλής και του κακού, το οποίο παραμονεύει σε κάθε βήμα της δράσης, συνθέτουν μια συνταρακτική ατμόσφαιρα αγωνίας.

Στο παγκόσμιο μπεστ-σέλερ «Οι Κακοί», ο Connolly αναθέτει τον κεντρικό ρόλο σε έναν άντρα τεραστίων διαστάσεων και εντελώς ιδιόρρυθμο, τον Τζο Ντιπρέ. Είναι αστυνομικός του Ασύλου, οι ντόπιοι όμως τον αποκαλούν «Μελαγχολικό Τζο», λόγω της μόνιμης κατήφειάς του. «Στα δεκαοχτώ του χρόνια, ο Τζο Ντιπρέ είχε ύψος δύο μέτρων και δεκαοχτώ εκατοστών και ζύγιζε πάνω από εκατόν τριάντα κιλά. Ο όγκος του δημιουργούσε προβλήματα παντού. Ήταν έξυπνος, αλλά οι συνομήλικοί του τον θεωρούσαν ηλίθιο, λόγω του αναστήματός του. Αντί να τους αποδείξει πως είχαν άδικο, έγινε αυτό που νόμιζαν. Ήταν το τέρας, το τέρας από το νησί» γράφει χαρακτηριστικά ο John Connolly.

Ωστόσο, ο Τζο Ντιπρέ δεν είναι ένας κοινός αστυνομικός. Αντιθέτως, είναι ο φύλακας των αιώνιων μυστικών του Ασύλου, καθώς ο ίδιος γνωρίζει, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, ότι το νησί είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο σφαγείο -αλλά πριν από περίπου 300 χρόνια. Πολλές φορές ο Τζο επέστρεφε σε μια φράση που έλεγε συχνά ο πατέρας του, ανατρέχοντας σε εκείνη την αιματοχυσία: «Μερικές φορές δεν υπάρχει τάφος αρκετά βαθύς για να θαφτεί ένας απαίσιος θάνατος». Στο παρόν όμως, στην εποχή που ζει ο Τζο Ντιπρέ, μια συμμορία φονιάδων ετοιμάζεται να βεβηλώσει το Άσυλο, κάτι που θα ισοδυναμούσε με το άνοιγμα των πυλών της κόλασης. Και μόνο ο Τζο μπορεί να εμποδίσει τα φαντάσματα να ξεχυθούν ξανά στον κόσμο των ζωντανών.

John Connolly, ο «Ιρλανδός Στίβεν Κινγκ»
Δημιουργός δεκάδων μυθιστορημάτων μυστηρίου και φαντασίας, ο John Connolly είναι ένας από τους πιο διάσημους και επιτυχημένους σύγχρονους συγγραφείς. Τα περισσότερα από τα βιβλία του έχουν κατακτήσει το παγκόσμιο κοινό και φιγουράρουν συχνά στον κατάλογο των διεθνών best seller, με πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων.

Ο Connolly είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό κοινό, χάρη στις μεταφράσεις συναρπαστικών μυθιστορημάτων όπως «Το βιβλίο των χαμένων πραγμάτων», «Ο Μαύρος Άγγελος», «Το βιβλίο των οστών», «Η οργή των αγγέλων» κ.α.

Ένα από τα έργα του John Connolly έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο το 2009, σαν ταινία υπό τον τίτλο «Κραυγή αγωνίας» με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Κόστνερ.

Ο John Connolly γεννήθηκε το 1968 στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και σπούδασε αγγλική φιλολογία και δημοσιογραφία. Παράλληλα και προτού αφοσιωθεί στο γράψιμο, δοκίμασε την τύχη του σε διάφορες ευκαιριακές εργασίες, όπως του μπάρμαν, του δημοτικού υπαλλήλου, του σερβιτόρου και του φύλακα σκύλων στο φημισμένο πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου. Αφ’ ότου κατέκτησε την επιτυχία ως συγγραφέας μυθιστορημάτων, ο Connolly εξακολουθεί να αρθρογραφεί ως δημοσιογράφος σε διάφορες αγγλόφωνες εφημερίδες, να παίρνει συνεντεύξεις κ.λπ. Σήμερα ζει μεταξύ Δουβλίνου και της πόλης Μέιν, στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ.

4. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και με την έκδοση των 2,00€
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

 

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA

και με την έκδοση των 2,00€

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.