Στην αρχή κάθε δύσκολης ημέρας αυτό που μας δίνει δύναμη είναι να γνωρίζουμε πως στο τέλος της θα επιστρέψουμε στο σπίτι και θα κάτσουμε στον καναπέ, με κουβέρτα, βλέποντας την αγαπημένη μας σειρά και πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα στα χέρια. Η ζεστή σοκολάτα είναι πάντα ένα αγαπημένο ρόφημα, που αμέσως μας προσφέρει τη ζεστή συναισθηματική θαλπωρή που έχουμε ανάγκη.
Όμως, ήρθε η ώρα να «αναβαθμίσουμε» το ρόφημα προσθέτοντας μέσα το λαχανικό του χειμώνα που δεν είναι άλλο από τη γλυκιά κολοκύθα. Η παρακάτω συνταγή είναι χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλλά και vegan, καθώς δεν χρειάζεται να προσθέσετε κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν. Η βάση της είναι το κακάο και το γάλα σόγιας ή αμυγδάλου με γεύση βανίλιας. Η συνταγή είναι απλή και μαζί με τα υλικά χρειάζεστε μία μεγάλη κούπα και την αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά, ώστε να την απολαύσετε όπως πρέπει.

Υλικά:
2 κούπες γάλα σόγιας ή αμυγδάλου με γεύση βανίλιας
1/3 φλιτζανιού πουρέ γλυκιάς κολοκύθας
2 κουτ. σούπας κακάο
2 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη κανέλας
Πρέζα από μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο

Διαδικασία:
Βάζετε τα υλικά σε μία μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε χαμηλή ένταση. Μόλις ξεκινήσει να βράζει, συνεχίζετε να ανακατεύετε, ώστε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθεί, χαμηλώνετε κι άλλο την ένταση της φωτιάς και συνεχίζετε να ανακατεύετε για περίπου πέντε λεπτά.

Tip:
Μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε vegan σαντιγί και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.