Μια γιορτή του fine dining όπου συνέπραξαν 4 κορυφαίοι σεφ έλαβε χώρα στο Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο σεφ Luca Piscazzi υποδέχτηκε στο Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens (ένα αστέρι Michelin) τους σεφ Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο του εστιατορίου Delta (δύο αστέρια Michelin και ένα πράσινο αστέρι Michelin) και τον σεφ Τάσο Μαντή του Soil (ένα αστέρι Michelin και ένα πράσινο αστέρι Michelin). Οι 4 βραβευμένοι σεφ ένωσαν τις δυνάμεις τους για το δημοφιλές concept «Friends of Pelagos», έχοντας πάντα ως κοινά στοιχεία της πορείας τους την αγάπη προς το περιβάλλον και τις πρώτες ύλες καθώς και την απεριόριστη δημιουργικότητά τους στην κουζίνα.

Οι κορυφαίοι σεφ παρουσιάσαν ένα μενού 9 πιάτων, σερβίροντας 3 πιάτα από το κάθε διάσημο εστιατόριο. Το Delta, μέσα από τα πιάτα του, απέδειξε με μαεστρία την αφοσίωση των σεφ του στη μινιμαλιστική τελειότητα και το πάθος που μοιράζονται για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, παρουσιάζοντας γεύσεις που συμβολίζουν την άφιξη της Άνοιξης: μια κομψή πεταλούδα από μούστο σταφυλιού, γύρη μέλισσας και ντελικάτα τουρσί από τριαντάφυλλα. Από την άλλη, ο Τάσος Μαντής του Soil έδειξε το πάθος του να φέρει στο προσκήνιο τις άγνωστες γεύσεις της φύσης που ήταν εμπνευσμένες από τα τοπικά βότανα, τα βρώσιμα λουλούδια και τα βιολογικά λαχανικά που καλλιεργούνται στον κήπο του στο Αλεποχώρι. Το πιάτο του Soil που κέρδισε διθυραμβικά σχόλια ήταν αυτό με το τρυφερό ελληνικό καλαμάρι σερβιρισμένο με κόκκινο τσίλι, κονσομέ θαλασσινών και μια παραδεισένια σύνθεση λεμονιού. Τέλος, το Pelagos, διάσημο για την καινοτομία του που σπάει τους γαστρονομικούς κανόνες, ολοκλήρωσε τη μοναδική βραδιά παρουσιάζοντας τη μοντέρνα αντίληψη του σεφ Luca Piscazzi για τις κλασικές ελληνικές γεύσεις. Τις εντυπώσεις όλων έκλεψε το πιάτο με λαβράκι, φασόλια ροβίτσα, φασκόμηλο και metaxa που προσέδωσε ένα εκπληκτικό βάθος γεύσης. Να σημειωθεί ότι η επιτυχημένη γαστρονομική βραδιά ολοκληρώθηκε με το wine pairing του ειδικού μενού που επιμελήθηκαν τα Nicliani Cellars και το άριστα καταρτισμένο προσωπικό του Pelagos.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση σεφ στο πλαίσιο «Friends of Pelagos» για το 2023, ενώ θα ακολουθήσουν και επόμενες στο προσεχές διάστημα.