Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 27 Μαρτίου
Παπαρδέλες με πέστο από φιστίκι Αιγίνης
Φτιάχνουμε απολαυστικές παπαρδέλες με πέστο βασιλικού και φιστίκι Αιγίνης. Ένα διαφορετικό πιάτο ζυμαρικών, που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά.


Τρίτη 28 Μαρτίου

Vegan πιλάφι με σπαράγγια
Ετοιμάζουμε πιλάφι και το συνοδεύουμε με σπαράγγια, σαφράν και αμύγδαλα. Γευστικό και χορταστικό πιάτο, ιδανικό και για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή.


Τετάρτη 29 Μαρτίου

Πίτσα παζλ με αλλαντικά και λαχανικά
Μια διαφορετική πίτσα που καλύπτει όλα τα γούστα. Η μισή είναι για vegetarian και η άλλη μισή είναι για όσους αγαπούν το κρέας. Διαλέξτε πλευρά.


Πέμπτη 30 Μαρτίου

Μοσχαράκι σαν χιουνκάρ αλλά με χούμους
Ακούγοντας τη λέξη «ρεβίθια» το μυαλό μας πάει αμέσως στο χούμους. Εδώ ετοιμάζουμε το κλασικό χούμους με την προσθήκη ψητού κουνουπιδιού, που σερβίρεται με πικάντικο μοσχαράκι και γίνεται το πιο comfort food που θα μπορούσε κανείς να απολαύσει στο καθημερινό του τραπέζι!


Παρασκευή 31 Μαρτίου

Ρεβίθια με κριθαράκι, λαχανικά και ντομάτα
Τα πασπαρτού αγαπημένα ρεβίθια μαγειρεύονται σε ένα πολύ νόστιμο και διαφορετικό φαγητό, εμπλουτισμένα με λαχανικά εποχής και κριθαράκι. Απολαύστε τα σκέτα ή με λίγη φέτα!


Σάββατο 1 Απριλίου

Καλαμαράκια με μυρωδικά και τσίλι
Τα καλαμαράκια, τραγανά και πολύ νόστιμα, είναι ο καλύτερος μεζές ή κυρίως πιάτο με θέα θάλασσα!


Κυριακή 2 Απριλίου

Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες
Τι πιο κλασικό και Κυριακάτικο από ένα ωραίο κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες; Η συνταγή του Σωτήρη Ευαγγέλου μοσχοβολάει οικογένεια και θαλπωρή.


Για ορεκτικό

Bagels σπανακιού γεμιστά με σολομό και αβοκάντο
Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε νόστιμα bagels σπανακιού και τα γεμίζουμε με σολομό, κάππαρη, κρέμα άνηθου και αβοκάντο για το πιο λαχταριστό σνακ ή brunch.


Για επιδόρπιο

Red velvet cake
Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό με το κόκκινο χρώμα, που μπορεί να σταθεί και ως τούρτα γενεθλίων ή ως επιδόρπιο σε ένα περισσότερο ή λιγότερο επίσημο κάλεσμα.