Αναρωτιέσαι τι γεύση έχουν οι 50 αποχρώσεις του γκρι, τα ταξίδια του Γκιούλιβερ, ο Μπέντζαμιν Μπάτον ή το Twillight; Μια επίσκεψη στο εστιατόριο Könyvbár της Βουδαπέστης, που σερβίρει πιάτα εμπνευσμένα από διάσημα βιβλία, λύνει τις λογοτεχνικές απορίες σου με τον πιο νόστιμο τρόπο.

50shadesofgrey
twilight

Το Könyvbár & restaurant, που λες, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της ουγγρικής πρωτεύουσας, προσθέτει ανά δύο εβδομάδες στο μενού του και μια σειρά πιάτων (ορεκτικό, σούπα, 2 κυρίως και 1 επιδόρπιο) εμπνευσμένα από ένα βιβλίο της ουγγρικής και της διεθνούς λογοτεχνίας. Könyv, άλλωστε, είναι το βιβλίο στα Ουγγρικά.

bookbar

Θέλεις να πάρεις μια γεύση; Το μενού που ήταν εμπνευσμένο από τις “50 αποχρώσεις του γκρι” περιείχε μεταξύ άλλων ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς, το “American psycho” είχε βελουτέ σούπα κόκκινης πιπεριάς και μοσχαρίσιο φιλέτο σερβιρισμένο πάνω σε… μπαλτά, ο “Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες” είχε πιο multi ethnic χαρακτήρα και περιείχε από βρετανικά fish&chips μέχρι αμερικάνικα BBQ ribs, ενώ ο Harry Potter περιελάμβανε μια μαγική βελουτέ κίτρινης κολοκύθας και pancakes σε 10 διαφορετικές γεύσεις -από σούσι μέχρι μηλόπιτα!

harrypotter

Όσο για το χώρο, οι τεράστιες βιβλιοθήκες γεμάτες βιβλία δίνουν στο χώρο μια αίσθηση αναγνωστηρίου, ενώ δεν λείπουν και τα διάφορα διακοσμητικά που εναλλάσσονται και συνδέονται με το τιμώμενο βιβλίο, όπως στην περίπτωση του Harry Potter όπου καπέλα μάγων στόλιζαν τους τοίχους.

info
www.konyvbar.hu