Η τραγανή φέτα με την κρούστα από κορν φλέικς και το γλυκό βύσσινο στο dressing απογειώνουν την πράσινη σαλάτα, δίνοντας της ξεχωριστή γεύση και γιορτινό χαρακτήρα. Συνοδεύει το ίδιο καλά τη γεμιστή γαλοπούλα αλλά και ένα ψητό χοιρινό.
Υλικά
- ½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο φύλλα
- 1/3 ματσάκι δυόσμο, μόνο φύλλα
- 100γρ. σπανάκι, νεαρά φύλλα
- 100γρ. ρόκα
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε φλούδες
- 30γρ. φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι λευκό καβουρδισμένο
- 4 φέτες φέτα, πάχους 0,5εκ.
- 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
- 200γρ. κορν φλέικς ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- ½ κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
- 2 κουτ. σούπας γλυκό βύσσινο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 80ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το dressing
Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το καβουρδισμένο λευκό σουσάμι με μαύρο σουσάμι και εάν θέλετε μπορείτε να το προσθέσετε μέσα στα κορν φλέικς, αντί να το πασπαλίσετε στη σαλάτα.