Μπορεί για την γήρανση της επιδερμίδας σας ή την εμφάνιση της ακμής, να κατηγορείτε την ποιότητα της, το στρες ή την κληρονομικότητα η αλήθεια όμως είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις θα έπρεπε να κατηγορήσετε την διατροφή σας. Μπορεί τα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα μας να δρουν για το σκοπό που τα χρησιμοποιούμε όμως η πραγματική δουλειά γίνεται από “μέσα”, από αυτά που λαμβάνει ο οργανισμός μας μέσω της διατροφής μας. Άλλωστε η επιδερμίδα μας είναι ένα ακόμη όργανο του οργανισμού μας σαν όλα τα άλλα και χρειάζεται ως καύσιμο την τροφή για τη σωστή λειτουργία των οργάνων μας.

Αν τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε δεν σας φαίνονται επαρκή για να αποκτήσει η επιδερμίδα σας την όψη που επιθυμείτε ίσως είναι η ώρα να προσθέσετε κάτι από τα παρακάτω στην καθημερινή διατροφή σας.

Για την καταπολέμηση της ακμής:

Προσθέτοντας πράσινα στη διατροφή σας, όπως σπανάκι, αγγούρια, σέλινο και μαϊντανό θα αναζωογονήσετε το δέρμα σας με αντιοξειδωτικά που προάγουν την κυτταρική ανανέωση, καθώς αποτοξινώνουν το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω. Ο λιναρόσπορος καταπολεμά τον ερεθισμό, την ερυθρότητα και τη φλεγμονή της επιδερμίδας ενώ το πράσινο τσάι βοηθά στην καταπολέμηση του σμίγματος.

Διάβασε τη συνέχεια στο marieclaire.gr