Η Ιωάννα Σταμούλου μαγείρεψε στο Μeteor, το καινούριο κεραμικό τηγάνι της Τefal και πραγματικά ενθουσιάστηκε!

Με το τηγάνι έχω πολλή καλή σχέση. Με βολεύει πολύ γιατί μαγειρεύω και ψήνω ένα σωρό πράγματα μαζί του και τηγανίζω λιγότερα. Γι’ αυτό χρειάζομαι να είναι πραγματικά αντικολλητικό. Με άλλα αντικολλητικά είμαι ευχαριστημένη ή αρκετά ευχαριστημένη. Με άλλα απογοητευμένη από την αρχή, με άλλα απογοητεύομαι στην πορεία, αργά ή γρήγορα. Το καινούριο τηγάνι Μeteor της Τefal το ερωτεύτηκα από την πρώτη “τηγανιά”.

Meteor1edited

Δεν είναι βαμμένο σε κόκκινο που μου αρέσει, δεν έχει τίποτε φανταιζί πάνω του, είναι γκρι πιτσιλωτό και ουδέτερο, όμως, είναι ένα σχεδόν μαγικό σκεύος και αυτό το οφείλει στην επένδυση από πυρόλιθο, ένα φυσικό συστατικό των ορυκτών πετρωμάτων. Με προειδοποιεί πότε να ξεκινήσω το ψήσιμο από την κόκκινη βούλα στο κέντρο του πάτου του, δεν έχει ανάγκη από καμιά λιπαρή ουσία για να ψήσει αντικολλητικά κι όμως, ακόμα και χωρίς αυτήν, δεν κολλάει τίποτα πάνω του.

Καθαρίζεται και πλένεται σε χρόνο dt, μπαίνει και στο πλυντήριο πιάτων, αν θέλω, με αφήνει να χρησιμοποιώ πιρούνια και μεταλλικά σκεύη καθώς μαγειρεύω. Μόνο το χερούλι του που είναι από βακελίτη μου τα χαλάει λίγο γιατί δεν είναι μεταλλικό να μπαίνει και στο φούρνο, αλλά μέχρι τους 180ο δεν έχει πρόβλημα ο βακελίτης, οπότε και ψήσιμο στο φούρνο με αφήνει να κάνω, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Meteor2edited

Το άρθρο της εβδομάδας