Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη και να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη. Δεν φαντάζεσαι ποια είναι αυτά…

Ακόμα και αν ο καταψύκτης σου δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, όταν είναι σωστά οργανωμένος, χωρά αρκετά πράγματα ανάμεσα στα οποία και 2-3 που με μια πρώτη ματιά μπορεί να φαίνονται παράταιρα σε αυτό τον χώρο αλλά αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι.

Πλαστική μεμβράνη
Σού έχει τύχει κι εσένα να θέλεις να καλύψεις ένα μπολ με πλαστική μεμβράνη για να το βάλεις στο ψυγείο και τελικά να βγαίνεις εξαγριωμένη από την κουζίνα, γιατί έχεις χαλάσει ένα ολόκληρο ρολό προσπαθώντας να κάνεις τη μεμβράνη να μην κολλά στον… εαυτό της, καθώς κόβεις κομμάτι; Αντί να αποθηκεύεις την πλαστική μεμβράνη στο ντουλάπι της κουζίνας, αποθήκευσέ την στην κατάψυξη! Ναι καλά διάβασες! Ο κρύος αέρας θα μειώσει τον ενοχλητικό στατικό ηλεκτρισμό, ενώ θα κάνει το προϊόν να μην κολλά τόσο πολύ στον εαυτό του! Η χρήση της μεμβράνης θα είναι πολύ πιο εύκολη, καθώς θα μπορείς με μεγαλύτερη επιτυχία να κόψεις το τέλειο κομμάτι για το μπολ σου, ενώ καθώς θα επανέρχεται σε θερμοκρασία δωματίου, η μεμβράνη θα είναι εξίσου κολλώδης, με όταν την πρωτοαγόρασες. Μάς ευχαριστείς αργότερα!

Μεταλικά μπολ και αβγοδάρτες
Θες να φτιάξεις μια ωραία, αφράτη σαντιγί στο λεπτό; Όσο πιο κρύα είναι η κρέμα, τόσο πιο γρήγορα θα πήξει και με το σωστό χτύπημα θα γίνει πιο αφράτη από ποτέ. Αν έχεις έτοιμο και ένα παγωμένο μπολ ακόμα καλύτερα. Αν δεν τη χτυπήσεις στο μίξερ δηλαδή και τη φτιάξεις στο χέρι, το μπολ και ο αβγοδάρτης καλό είναι να είναι παγωμένα. Θα διαπιστώσεις στο αποτέλεσμα.

Ισοθερμικό τσαντάκι
Αν έχεις ένα ισοθερμικό τσαντάκι στην κατάψυξη είναι ένδειξη ότι είσαι όντως προετοιμασμένος/η για κάθε ενδεχόμενο. Αν δηλαδή έχεις διακοπή ρεύματος που μπορεί να διαρκέσει περισσότερα από 10-20 λεπτά, είναι ιδανικό για να διατηρήσει τρόφιμα που μπορεί να αλλοιωθούν αν δεν βρίσκονται στη σωστή θερμοκρασία. Θα βοηθήσει επίσης πολύ να έχεις και 1-2 μπουκάλια νερό επίσης στην κατάψυξη ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις, για ένα πικ νικ ή μια εξόρμηση στην παραλία.

Δείτε επίσης

3 πράγματα που δεν έχουν θέση στην κατάψυξή σου

Τροφές που δεν ήξερες ότι μπορούν να μπουν στην κατάψυξη

Ποια τυριά μπαίνουν στην κατάψυξη και ποια όχι