Μερικές απλές και «σωτήριες» ιδέες για να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο στην κουζίνα και να σερβίρετε τα γεύματά σας πιο γρήγορα.

Όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος ή απλά όταν θέλουμε να κερδίσουμε μερικά λεπτά ή και ώρες στην κουζίνα όταν πρόκειται για ένα φιλικό ή γιορτινό δείπνο, αναζητούμε απλούς τρόπους που θα βοηθήσουν την κατάσταση. Παραθέτουμε 5 απλούς τρόπους που αποδεικνύουν ότι όλα τελικά είναι θέμα οργάνωσης.

Διατηρήστε τα ντουλάπια και την κατάψυξη γεμάτα
Αν έχετε μερικές εναλλακτικές πάντα διαθέσιμες, έχετε πάντα στη διάθεσή σας και γρήγορες επιλογές για το γεύμα σας. Καθημερινό και επίσημο αν προκύψει κάτι έκτακτο, για κάθε ενδεχόμενο. Για παράδειγμα, φροντίζετε να έχετε στο ντουλάπι σας πάντα όσπρια, κονσέρβες και στην κατάψυξη κάποια λαχανικά ή ακόμα και όσπρια που ή έχετε προ-βράσει ή προμηθευτήκατε έτοιμα από το super market. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές επιλογές που θα σας λύσουν τα χέρια αφού μαγειρεύονται στο πι και φι.

Κάντε σωστή προετοιμασία
Ό,τι έχετε τη δυνατότητα να ετοιμάσετε νωρίτερα, να το κάνετε. Μην περιμένετε τελευταία στιγμή. Από τις σάλτσες και τα σαλατικά μέχρι τα συνοδευτικά σας. Ξεκινήστε από το κυρίως που χρειάζεται ενδεχομένως περισσότερο χρόνο και όσο μαγειρεύεται, φροντίζετε για το πλύσιμο των σαλατικών (το κόψιμο πάντα τελευταία στιγμή για να είναι φρέσκα και δροσερά) και όλα τα απαραίτητα. Μην χάνετε λεπτό.

Μαγειρεύετε σε μερίδες
Αν είστε πολύ οργανωτικοί, μπορείτε να ετοιμάζετε από το Σαβ/κο το εβδομαδιαίο πλάνο των γευμάτων σας και κάποια από αυτά να τα έχετε προ-μαγειρεμένα, όπου αυτό είναι δυνατό. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να μαγειρέψετε βραστό κοτόπουλο και μερικά λαχανικά όπως πατάτες, καρότα, μπρόκολο, κουνουπίδι, να τα μοιράσετε σε μερίδες και να τα καταψύξετε. Τα βγάζετε από την κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα κατανάλωσης και τα φτιάχνετε όπως επιθυμείτε. Θέλετε να φτιάξετε ένα κοτόπουλο αλά κρεμ; Κόβετε σε ωραίες φέτες, το έτοιμο βρασμένο κοτόπουλο, έχετε έτοιμες βρασμένες τις πατάτες σε ροδέλες και απλά φτιάχνετε τη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε τα υλικά σας στο τηγάνι και έχετε γεύμα έτοιμο στο πι και φι. Αντίστοιχα μπορείτε να φτιάξετε και μια σαλάτα βραστών λαχανικών με κομματάκια κοτόπουλου ή με ολόκληρο το φιλέτο με λίγο λεμόνι, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Να πούμε και άλλα;

Διαβάζετε τις συνταγές
Μην περιμένετε τελευταία στιγμή με απόλυτη αυτοπεποίθηση για να ετοιμάσετε το γεύμα σας. Καλό είναι να είστε σίγουροι για το τι θα μαγειρέψετε αλλά να έχετε εξασφαλίσει και τον τρόπο ακριβώς που θα το μαγειρέψετε σωστά. Μελετήστε τη συνταγή σας καλά αφού προμηθευτείτε τα υλικά και ακολουθήστε τη βήμα – βήμα χωρίς να παρεκκλίνετε και όλα θα γίνουν στο σωστό χρόνο.