Η τυροκαυτερή, η… ξαδέρφη της γνωστής τυροσαλάτας, είναι ένα από τα πιο ωραία ορεκτικά. Πικάντικη και δροσερή, αφού φυλάσσεται στο ψυγείο, δεν έχει εποχή. Την τρώμε με ψωμί ή παξιμάδι, την προσθέτουμε στα σάντουιτς, τις κρέπες, τις τορτίγες για σπιρτάδα, τραβιέται με μπίρα, τσίπουρο ή κρασί και είναι για όλες τις ώρες. Συνοδεύει υπέροχα μια μεγάλη γκάμα πιάτων, από ταπεινή φασολάδα, μέχρι ζουμερά κρέατα στη σχάρα, αρκεί να μας αρέσει η τυρένια της γεύση. Η συνταγή είναι απλή:

Υλικά
200 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
3 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
½ πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Στο μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, την πιπεριά τσίλι και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Σε άλλο σκεύος, ανακατεύουμε τη φέτα με το γιαούρτι, και στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα από το μπλέντερ, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα πιρούνι, μέχρι το μίγμα μας να γίνει ενιαίο.

Σερβίρουμε σε μπολ, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με καυτερή πιπεριά τσίλι και μπούκοβο. Αν δεν μας αρέσουν τα κομματάκια φέτας, μπορούμε να χτυπήσουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ, μέχρι να έχουμε πιο κρεμώδες αποτέλεσμα.