Λατρεύουμε το αβοκάντο και για τη μοναδική γεύση του και γιατί είναι ένα φρούτο πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Γι’ αυτό δεν σταματάμε να βρίσκουμε τρόπους να το απολαμβάνουμε. Αυτή τη φορά σας έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση για ένα πανεύκολο σνακ, που ετοιμάζεται στο πι και φι και ψήνεται σε λίγα λεπτά στη φριτέζα αέρος, που έχει γίνει η αγαπημένη μας ηλεκτρική συσκευή.

Πρόκειται για φέτες αβοκάντο που πανάρονται και ψήνονται και το γευστικό αποτέλεσμα είναι σαν να έχουμε τραγανές πατάτες τηγανητές στην πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή τους. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο σνακ, που θα ξαφνιάσει αλλά και ενθουσιάσει όσους αγαπούν αυτόν τον καρπό, που έχει μπει για τα καλά στις κουζίνες μας ιδίως τα τελευταία χρόνια.

Πώς φτιάχνουμε τις «τηγανίτες αβοκάντο»

Ξεκινάμε επιλέγοντας ένα ώριμο αβοκάντο. Στη συνέχεια, το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι του. Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα του με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας, τεμαχίζουμε τα δύο κομμάτια της σάρκας του σε φέτες και τις αλατίζουμε με λίγο ανθό αλατιού. Οι φέτες δεν θα πρέπει να είναι πολύ λεπτές, για να μπορέσουμε να τις πανάρουμε χωρίς να διαλυθούν ή κοπούν σε κομμάτια.

Το επόμενο βήμα είναι να πάρουμε τρία μπολάκια για να βάλουμε τα υλικά του παναρίσματος. Θα χρειαστούμε γάλα, αλεύρι και ψίχουλα πάνκο (έτοιμα αφυδατωμένα ψίχουλα ψωμιού από την Ιαπωνία) ή πιο απλά τριμμένη φρυγανιά. Μόλις έχουμε γεμίσει τα μπολάκια μας ξεκινάμε βυθίζοντας τις φέτες αβοκάντο πρώτα στο γάλα και έπειτα στο αλεύρι. Επαναλαμβάνουμε αυτό το βήμα δύο φορές. Έπειτα, περνάμε τις φέτες του αβοκάντο μια τελευταία φορά στο γάλα και αμέσως μετά στα ψίχουλα ψωμιού. Τέλος, τοποθετούμε τις φέτες σε μονή στρώση μέσα στη φριτέζα αέρος και τις ψεκάζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε για συνολικά 15 λεπτά στους 200°C, αναποδογυρίζοντας τις φέτες μετά τα 10 λεπτά.

 

Δείτε και το σχετικό βίντεο στο TikTok:

 

@cookingwithayeh Reply to @cookingwithayeh Crispy Avocado Fries 🥑🍟 #fyp #avocadofries #vegan ♬ Up Beat (Married Life) – Kenyi

Πώς μας φάνηκαν

Σίγουρα δεν μπορούμε να τις συγκρίνουμε με άλλα παναρισμένα τηγανητά φαγητά όπως οι κοτομπουκιές ή οι πατάτες τηγανητές. Ωστόσο, πρόκειται για ένα ενδιαφέρον και πολύ ελαφρύ σνακ, που μπορούμε να φτιάξουμε με το αβοκάντο και λίγα υλικά σε ελάχιστο χρόνο.

Για έξτρα γεύση, μπορούμε  να σερβίρουμε δίπλα τους και μια ή περισσότερες από τις αγαπημένες μας σάλτες για ντιπ! Και το σνακ είναι έτοιμο να συνοδεύσει το ποτό μας!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς διαλέγουμε, αποθηκεύουμε και καταναλώνουμε το αβοκάντο δείτε και αυτό το σχετικό μας άρθρο.