Έχετε όρεξη για τηγανητές πατάτες αλλά δεν θέλετε να τηγανίζετε; Σας έχουμε ένα εναλλακτικό σνακ με πρωταγωνιστή την κολοκύθα. Ναι, καλά ακούσατε! Πιο υγιεινό από την πατάτα, θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι καθώς αποτελεί έναν διαφορετικό τρόπο να εντάξετε λαχανικά στη διατροφή των παιδιών σας. Απλώς μιλήστε τους για τις «πορτοκαλί τηγανητές πατάτες» ή τα «πατατάκια κολοκύθας». Όπως και να το ονομάσετε, είναι και εύκολο και πολύ γευστικό, τρώγεται είτε ως σνακ είτε και ως συνοδευτικό στα πιάτα σας.

Δείτε εδώ πώς να το ετοιμάσετε

Υλικά
½ κολοκύθα butternut
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουτ. σούπας πάπρικα (ή καπνιστή πάπρικα)
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού μαïντανό σε σκόνη ή 2 κλωναράκια φρέσκο μαïντανό
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία
Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση την κολοκύθα μας. Αν δυσκολεύεστε να το κάνετε, μπορείτε να δείτε τις συμβουλές μας για το πώς κόβουμε την κολοκύθα butternut. Στη συνέχεια, παίρνουμε το κομμάτι που θα χρησιμοποιήσουμε, το ξεφλουδίζουμε και το κόβουμε σε μπαστουνάκια, όπως κόβουμε τις τηγανητές πατάτες. Προσπαθήστε να έχουν το ίδιο πάχος, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Ρίχνουμε τα μπαστουνάκια κολοκύθας σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και συνεχίζουμε με τα μπαχαρικά μας: αλατοπίπερο, τη σκόνη σκόρδου, πάπρικα, ρίγανη και τον μαιντανό. Τελειώνοντας, προσθέτουμε  και το κορν φλάουρ και την τριμμένη παρμεζάνα. Μπορούμε να παραλείψουμε την παρμεζάνα αν θέλουμε η συνταγή μας να είναι vegan. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάνε τα μπαχαρικά σε όλα τα μπαστουνάκια κολοκύθας.

Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα μας στον φούρνο και τοποθετούμε τα μπαστουνάκια κολοκύθας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20′ στους 200°C.