Η πίτσα είναι μια λιχουδιά που δεν χορταίνουμε ποτέ να απολαμβάνουμε.  Τι θα λέγατε ωστόσο για μια γλυκιά πίτσα, έτσι για αλλαγή; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε επάνω σε μια ψημένη ζύμη γλυκά υλικά, όπως λιωμένη σοκολάτα ή πραλίνα, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα. Το επόμενο στάδιο είναι να την κόψετε σε τριγωνικά κομμάτια και να την απολαύσετε. Υπάρχουν ένα σωρό γευστικοί συνδυασμοί που μπορεί να γίνουν.

Τι είναι μια γλυκιά πίτσα;

Αντί να βάλουμε σάλτσα ντομάτας, μυρωδικά και τυρί, η ζύμη καλύπτεται με μια ποικιλία από γλυκά υλικά. Η ζύμη ψήνεται πλήρως πριν τοποθετηθούν επάνω της τα υπόλοιπα συστατικά κι αυτό συμβαίνει για να μην καούν τα υλικά μέχρι να ψηθεί η ζύμη.

Ας δούμε μερικές γευστικές επιλογές

Ζύμη: παραδοσιακή ζύμη για πίτσα: είτε την αγοράζετε έτοιμη από το σουπερμάρκετ είτε τη φτιάχνετε μόνοι σας.

Σάλτσα: πραλίνα φουντουκιού, τυρί κρέμα, μαρμελάδα ή λιωμένη κουβερτούρα

Υλικά για την επιφάνεια: φρέσκα μούρα, ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί, μίνι ζαχαρωτά, μπανάνα σε φέτες, τρίμματα κουβερτούρας, χτυπημένη κρέμα γάλακτος, μπαχαρικά όπως η κανέλα και η σάλτσα καραμέλας, αλλά και κομμένα φρούτα εποχής όπως το μήλο ή το αχλάδι.

Προθέρμανση του ταψιού ή της πέτρας για πίτσα

Το ψήσιμο της ζύμης σε μια καυτή επιφάνεια της επιτρέπει να γίνει τραγανή και να ροδίσει ομοιόμορφα, ιδίως αν η ζύμη περιλαμβάνει μαγιά στα συστατικά της. Εμείς προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μια προθερμασμένη πέτρα για πίτσα, η οποία χρειάζεται περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα για να προθερμανθεί αφού είναι φτιαγμένη από κεραμικό υλικό. Από την άλλη, ένα λεπτό μεταλλικό ταψί ψησίματος θέλει τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά να ζεσταθεί.

Άπλωμα της σάλτσας σε κρύα ζύμη

Μόλις ψηθεί η ζύμη θα πρέπει να αφαιρεθεί από τον φούρνο και να αφεθεί στην άκρη να κρυώσει. Με αυτόν τον τρόπο η σάλτσα δεν θα ζεσταθεί πολύ και έτσι δεν θα γίνει υπερβολικά ρευστή.

Τοποθέτηση των υλικών

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί τρόποι να συνδυάσετε τα υλικά της γλυκιάς πίτσας, εμείς σας προτείνουμε να βάλετε τόσα ώστε να καλυφθεί απλώς η επιφάνεια. Διαφορετικά η πίτσα θα γίνει δύσκολη στο κόψιμο.