Κάθε φορά που έχουμε μια λαχτάρα για κάτι σοκολατένιο, μπορούμε σε λίγο παραπάνω από μισάωρο να ετοιμάσουμε ένα μπράουνι το οποίο δεν θέλει πολλά υλικά, μόνο κουβερτούρα και αυγά. Είτε, λοιπόν, έχουμε κουβερτούρα σε πλάκα, είτε σε σταγόνες, μπορούμε μαζί με τα αυγά να φτιάξουμε ένα γλυκό χωρίς πολλά έξοδα και κόπο. Θα χρειαστούμε ολόκληρα αυγά, χωρίς να τα χωρίσουμε σε κρόκους και ασπράδια.

Η συνταγή

Υλικά για 9 μερίδες
6 μεγάλα αυγά
1 φάκελο σταγόνες κουβερτούρας (περίπου 1 και 2/3 του φλιτζανιού)

Διαδικασία
Βάζουμε μια σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 180°C. Στρώνουμε σε ένα ταψί 20 επί 20 εκατοστά δύο κομμάτια λαδόκολλα αφήνοντάς τη να προεξέχει κατά 5 εκατοστά και στις 4 πλευρές.

Ρίχνουμε τα αυγά στο μπολ ενός μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά αυξάνοντάς τη ως τη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να αυξηθούν σημαντικά σε όγκο και να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα, για περίπου 8 λεπτά.

Στο μεταξύ βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα μεγάλο μπολ κατάλληλο για μικροκύματα και θέτουμε τον φούρνο μικροκυμάτων σε λειτουργία για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 30 δεύτερα στον φούρνο. Ξαναβάζουμε στα μικροκύματα για 15 δευτερόλεπτα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να είναι απαλή σε υφή. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το 1/4 της ποσότητας των αυγών και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα αυγά σε 3 ακόμη δόσεις, μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μίγμα.

Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το απλώνουμε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Ψήνουμε για περίπου 23- 30 λεπτά, ώσπου μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του γλυκού μας.

Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά. Πιάνοντας τη λαδόκολλα που περισσεύει το σηκώνουμε και το βάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Έξτρα tips

  • Επειδή η κουβερτούρα είναι το βασικό συστατικό αυτής της συνταγής, θα πρέπει να επιλέξουμε μία καλής ποιότητας, γιατί θα επηρεαστεί το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Επίσης, καλό είναι να μην είναι πολύ bitter, γιατί η συνταγή δεν περιλαμβάνει ζάχαρη, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά πικρό
  •  Μπορούμε να κάνουμε τις δικές μας προσθήκες υλικών όπως το να προσθέσουμε 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, για παράδειγμα καρύδια στο μίγμα μας. Ακόμη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή άλλο άρωμα της αρεσκείας μας, ή ακόμη και μια κουταλιά της σούπας σκόνη εσπρέσο για να ενισχύσουμε το άρωμα του τελικού μας γλυκίσματος. Μόλις κρυώσει, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.

Οδηγίες συντήρησης

Το γλυκό αυτό μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για έως 1 εβδομάδα, ή στο ψυγείο για μέχρι 2 εβδομάδες. Επίσης, μπορεί να τυλιχτεί με μεμβράνη και αλουμινόχαρτο και να μπει στην κατάψυξη για έως 6 μήνες.