Μπισκότο ή γιαούρτι για απογευματινό σνακ; Ή μήπως και τα δύο; Γίνεται; Γίνεται και μάλιστα στο πακέτο του ενός. Μπισκότα αφράτα και μαλακά με γιαούρτι που μας βγάζουν από τις δύσκολες ώρες της μετα-μεσημεριανής πείνας και μας κρατούν ζωηρούς και χορτάτους μέχρι το βράδυ. Η παρασκευή τους απλή, γρήγορα και κυρίως, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερες δεξιοτεχνίες σε επίπεδο ζαχαροπλαστικής.

Φτιάξτε, λοιπόν τη λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείτε, ετοιμάστε τον πάγκο σας, προθερμάνετε το φούρνο σας και καλέστε φίλους και πρόσωπα αγαπημένα για να μοιραστούν μαζί σας τη νέα σας γλυκιά εμμονή. Μη ξεχάσετε να φτιάξετε και καφέ. Άλλωστε το μπισκότο είναι ο καλύτερος φίλος κάθε ροφήματος, πόσο μάλλον του καφέ!

Δείτε 2 διαφορετικές συνταγές:

Μπισκότα με γιαούρτι και κομματάκια σοκολάτας

Υλικά (για 20 μπισκότα)
1 αυγό
80 γραμ. κρυσταλική ζάχαρη
50ml σπορέλαιο
½ κούπα γιαούρτι
1 βανιλίνη
80 γραμ. κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες
300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, τη βανιλίνη και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά με έναν αυγοδάρτη. Στο τέλος ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι (αφού το έχουμε κοσκινίσει) και το μπέικιν πάουντερ και επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα.
Με τα χέρια πλάθουμε στρογγυλές μπάλες ζύμης (περίπου 20 στο σύνολο), τις οποίες μεταφέρουμε, μία μία, σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Αφήνουμε διάστημα μεταξύ τους καθώς τα μπισκότα μας θα απλώσουν.
Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.

Σοκολατένια μπισκότα με γιαούρτι και αμύγδαλα

Υλικά (για 25 μπισκότα)
½ κούπα καστανή ζάχαρη
½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουτ. σούπας βούτυρο (μαλακό αλλά όχι λιωμένο)
2 μεγάλα αυγά
1 κούπα γιαούρτι
1 βανιλίνη
230 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
30 γραμ. κακάο (άγλυκο)
Μία πρέζα αλάτι
1 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
½ κούπα αμύγδαλα

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, την καστανή με την κρυσταλική ζάχαρη, το βούτυρο και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μίγμα μας να αρχίσει να αφρατεύει. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την βανιλίνη και ξανανακατεύουμε.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε το αλεύρι (αφού το έχουμε κοσκινίσει), τη σόδα, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του πρώτου μπολ σε αυτό με τα υγρά υλικά, ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και τα αμύγδαλα (μπορούμε να τα έχουμε ψήσει λίγο νωρίτερα για να απελευθερώσουν τα έλαια και τα αρώματά τους και φυσικά να τα έχουμε θρυμματίσει) και τα ανακατεύουμε ξανά.
Πλάθουμε στρογγυλές μπάλες ζύμης (περίπου 25 βγαίνουν), τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170°C για 20-25΄.