Τα φασολάκια είναι ένα αγαπημένο λαδερό πιάτο του καλοκαιριού. Υπάρχουν πολλές εύκολες συνταγές όπως τα βουτυράτα φασολάκια με σκόρδο έτοιμα σε 15 λεπτά και άλλες που απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή όπως ο κόκορας με σάλτσα πιπεριάς και φασολάκια.

Το αγαπημένο λαχανικό δεν περιορίζεται σε έναν τύπο ή τρόπο μαγειρέματος. Υπάρχουν διάφορα είδη και πολλές συνταγές με τα φασολάκια του καλοκαιριού για να τα γευτούμε.

Εδώ φτιάχνουμε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα στη φριτέζα αέρος για να το απολαύσουμε χωρίς ενοχές. Μέσα σε μισή ώρα μπορούμε να έχουμε το μεσημεριανό μας για το σπίτι ή τη δουλειά χωρίς ιδιαίτερο κόπο ή πολλά έξοδα.

Δείτε πώς να τα φτιάξετε

Υλικά για 6 μερίδες
1 κιλό φρέσκα πράσινα φασόλια, κομμένα σε κομμάτια περίπου 5 εκατοστών
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού Italian seasoning (το βρίσκουμε σε καταστήματα μπαχαρικών και παντοπωλεία) ή όποιο σπιτικό mixed spice μας αρέσει
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρα στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε όλα τα υλικά.

Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα λαδωμένο ταψί στο καλάθι της φριτέζας. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 8-10 λεπτά. Ανακινούμε για να ανακατευτούν μέχρι να ροδίσουν, άλλα 8-10 λεπτά.