Αν σας αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα με τα τάκος και τα άλλα ωραία τυλιχτά της, τότε εμείς θα σας μάθουμε να φτιάχνετε χειροποίητες τορτίγιες με τον πιο απλό τρόπο. Μην νομίζετε ότι είναι κάτι δύσκολο, που θέλει χρόνο και ειδικά εργαλεία. Με λίγα υλικά μπορείτε να έχετε 8 τορτίγιες έτοιμες να τις γεμίσετε με ότι προτιμάτε.

Για την παρασκευή τους δεν χρειάζεται κανένα ειδικό εξάρτημα (παρόλο που στην αγορά υπάρχει ειδική πρέσα για τορτίγια), μόνο ένας πλάστης, αλεύρι, νερό, λάδι και αλάτι. Τώρα αν πρόκειται να τις φτιάχνετε συχνά μπορείτε να επενδύσετε και σε αυτό το γκατζετάκι, που δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό και θα σας λύσει τα χέρια, αφού κάνει την παρασκευή της τορτίγιας παιχνιδάκι.

Τώρα με τι θα τις γεμίσετε; Οι συνδυασμοί που μπορεί να γίνουν είναι αμέτρητοι και στο αρχείο των συνταγών μας θα βρείτε πολλές νόστιμες ιδέες. Μπορείτε να βάλετε από μεξικάνικο κοτόπουλο ή κιμά με λαχανικά και σος γιαουρτιού μέχρι τυρί τσένταρ και γαλοπούλα, ακόμη και σπιτικό γύρο χοιρινό.

Ακολουθεί η συνταγή

Υλικά
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζανιού νερό
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τη ζύμη που δημιουργήθηκε επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε περίπου 10-12 φορές, ρίχνοντας επιπλέον αλεύρι ή νερό, αν χρειάζεται ώστε να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη μας σε οκτώ μέρη. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό σχήμα που να έχει διάμετρο περίπου 18 εκατοστά.

Ψήνουμε τις τορτίγες σε λαδωμένο τηγάνι, το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα, περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Σερβίρονται αμέσως όσο είναι ζεστές.