Αυτή η σος που θα ετοιμάσουμε μέσα σε μόλις 10 λεπτά συνδυάζει τη γλυκιά με την αλμυρή γεύση και ταιριάζει πολύ όχι μόνο σε σαλάτες, αλλά μπορεί να γίνει νόστιμη μαρινάδα σε κοτόπουλο, αλλά και ντιπ για ψητά λαχανικά. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι να χτυπήσουμε καλά τα συστατικά της σε ένα μπλέντερ. Τα βασικά της υλικά είναι το μήλο που της δίνει αυτή τη γλυκιά γεύση (γι’ αυτό προτιμήστε γλυκές και όχι ξινές ποικιλίες του), το καρότο, που της δίνει το υπέροχο πορτοκαλί χρώμα, το τζίνζερ σε μικρή ποσότητα, η κέτσαπ και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Ακολουθεί η συνταγή:

Υλικά για 2 φλιτζάνια
1 μικρό άσπρο κρεμμύδι
1/2 μέτριο μήλο
1 μέτριο καρότο
1 κομμάτι τζίντζερ (2,5 εκατοστά)
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1 κουτ. γλυκού καβουρδισμένο σησαμέλαιο
1/2 κουτ. γλυκού χονδρό ανεπεξέργαστο αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ

Διαδικασία
Αρχικά ξεκινάμε με την προετοιμασία των υλικών μας: ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια το κρεμμύδι. Αφαιρούμε το κουκούτσι και κόβουμε σε κυβάκια το μήλο. Ξεφλουδίζουμε και τεμαχίζουμε σε κυβάκια και το καρότο. Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και το τεμαχίζουμε σε λεπτά φετάκια. Ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε τη σκελίδα του σκόρδου με το επίπεδο μέρος ενός μαχαιριού.

Χτυπάμε τα παραπάνω υλικά στο μπλέντερ για 30 δευτερόλεπτα. Καθαρίζουμε τις πλευρές του μπολ από τα υλικά και χτυπάμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, την κέτσαπ, το μηλόξιδο, το σησαμέλαιο, το αλάτι και το τριμμένο τζίντζερ. Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να αναμειχθούν για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Συμβουλή συντήρησης:

Συντηρούμε στο ψυγείο το dressing σε αεροστεγές δοχείο για έως 1 εβδομάδα. Ανακατεύουμε καλά πριν κάθε χρήση.