Ποιος δεν αγαπά τα burgers; Ειδικά όταν είναι περιποιημένα και φτιαγμένα με αγνά υλικά. Σάς έχουμε λοιπόν μια ξεχωριστή πρόταση για να φτιάξετε το burger σε μία από τις πιο λαχταριστές εκδοχές του.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά και κλασικά. Κιμάς, μπαχαρικά της επιλογής σας για να νοστιμίσετε το μίγμα του κιμά σας, τυρί που λιώνει, μαρούλι, ντομάτα, μπέικον, αβγό, μια σάλτσα ή άλειμμα (μαγιονέζα, cocktail sauce, μουστάρδα, κέτσαπ, τυροκαυτερή) και ψωμάκι για το burger. Φτιάχνετε πρώτα το μίγμα του κιμά και το αφήνετε λίγη ώρα στο ψυγείο για να δέσουν τα αρώματα των μπαχαρικών. Στη συνέχεια πλάθετε τα μπιφτέκια σε πλατιά, όχι πολύ παχιά κομμάτια. Παίρνετε ένα στρογγυλό τσέρκι με μικρότερη διάμετρο από τα μπιφτέκια και το πατάτε πάνω στο μπιφτέκι. Κρατάτε το κομμάτι που μένει γύρω από το τσέρκι και το ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι (με λάδι ή χωρίς) και από τις δύο μεριές. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνετε στο κέντρο του το αβγό και το τηγανίζετε όπως είναι. Μπορείτε αν θέλετε να το περιχύνετε με το καυτό λάδι μέχρι να τηγανιστεί. Αφαιρείτε προσεκτικά το αβγό μαζί με το μπιφτέκι και το βάζετε σε ένα ψωμάκι του burger που έχετε αλείψει με μαγιονέζα (ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας. Πασπαλίζετε με πιπέρι και προσθέτετε το μπέικον και το τυρί. Σκεπάζετε με το πάνω μέρος του ψωμιού και ψήνετε για λίγοι στο γκριλ του φούρνου μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζετε το burger από το φούρνο και προσθέτετε τη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και το μαρούλι. Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε το μπιφτέκι με το αβγό στο φούρνο από την αρχή.