Τι πιο υγιεινό από ένα σνακ με βάση ένα όσπριο, όπως το ρεβίθι, που είναι και πολύτιμο θρεπτικά, αλλά και γευστικό, ιδίως όταν ψηθεί στον φούρνο; Κι αν έχετε ήδη δοκιμάσει να καταναλώσετε ρεβίθια ψητά σαν αλμυρό σνακ, σαν τα τσιπς λαχανικών που κυκλοφορούν συσκευασμένα στο εμπόριο, τότε εμείς σας έχουμε μια άλλη ιδέα, αυτή τη φορά για ένα γλυκό υγιεινό σνακ. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θέλετε να δώσετε στον εαυτό σας ή στα παιδιά σας κάτι γλυκό, ένα επιδόρπιο που δεν θα διστάσετε να τους δώσετε, σκεφτείτε αυτό: ρεβίθια με ζάχαρη και κανέλα. Είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξετε, ακόμη κι αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα και το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει είναι το μόνο σίγουρο. Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα τα φτιάξουμε.

Υλικά
450 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα σε νερό απ’ το προηγούμενο βράδυ
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού πιπέρι σε σκόνη
1 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία
Βάζουμε τη σχάρα μας στο δεύτερο από επάνω ράφι του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 230°C.
Στεγνώνουμε καλά τα ρεβίθια μέσα σε πετσέτα κουζίνας, τα απλώνουμε σε ρηχό ταψί και τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Μεταφέρουμε τα ρεβίθια σε μεγαλύτερο μπολ, ρίχνουμε επάνω τους το λάδι και τα αναμιγνύουμε καλά. Προσθέτουμε το μίγμα της κανέλας, ανακατεύουμε ξανά και ψήνουμε για ακόμη 15 με 20 λεπτά, αφού τα ανακατέψουμε μια φορά ακόμη στα μισά του χρόνου ψησίματος.
Τα σερβίρουμε αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί για 15 λεπτά.

Είναι ένα σνακ που καταναλώνεται άμεσα. Αφού κρυώσει τελείως μπορεί να διατηρηθεί για μία ημέρα στο ψυγείο, μέσα σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς.

Παραλλαγή με έτοιμα ρεβίθια κονσέρβας

Αν θέλετε να παραλείψετε τη διαδικασία του μουλιάσματος και του στεγνώματος των ρεβιθιών και θέλετε να επισπεύσετε την εκτέλεσή τους, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και προβρασμένα ρεβίθια που πωλούνται σε κονσέρβα. Σε αυτή την περίπτωση αφού τα στεγνώσετε καλά μέσα σε πετσέτα, θα τα βάλετε να ψηθούν μόνα τους σε ταψί στον φούρνο για 20 λεπτά και στη συνέχεια θα αναμίξετε την κανέλα, τη ζάχαρη και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Θα μεταφέρετε τα ψημένα όσπρια σε ένα μεγαλύτερο μπολ, θα ρίξετε επάνω τους λίγο ελαιόλαδο και τα υλικά του άλλου μπολ, θα τα ανακατέψετε καλά και θα τα ξαναβάλετε στο ταψί και στον φούρνο για άλλα 10-20 λεπτά ακόμη, ώσπου να πάρουν καφέ χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Μπορείτε στο μπολ με τα μπαχαρικά να βάλετε και άλλα καρυκεύματα όπως πάπρικα, σουσάμι και ότι σας ταιριάζει γευστικά.

Αν σας άρεσε αυτή η ιδέα μας μπορείτε να δείτε και το άρθρο μας για τα ρεβίθια στον φούρνο αντί για πατατάκια.