Το αλουμινόχαρτο είναι σίγουρα πολύ χρήσιμο στην κουζίνα μας και οι περισσότεροι φροντίζουμε να μην μας λείπει ποτέ από το συρτάρι μας. Γνωρίζατε, όμως, πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να τρίψετε δύσκολες επιφάνειες και σκεύη; Γι’ αυτό, λοιπόν, μη βιαστείτε να το πετάξετε μετά από κάποια χρήση του ή όταν σας κόβεται άσχημα. Φυλάξτε το στην άκρη κι εμείς θα σας δώσουμε 5 διαφορετικές χρήσεις, που θα σας εκπλήξουν με τα αποτελέσματά τους.

Τηγάνια και κατσαρόλες

Το τρίψιμο με σύρμα δεν λειτουργεί πάντα. Κάντε μπάλα το αλουμινόχαρτο και χρησιμοποιήστε το για να εξαφανίσετε καμένα λίπη και τρόφιμα από την κατσαρόλα ή το τηγάνι σας. Μπορείτε και να βάλετε λίγο σαπούνι πιάτων επάνω, ακριβώς όπως θα κάνατε με το συρματάκι. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε σκεύη από χυτοσίδηρο ή ανοξείδωτα. Αντίθετα, δεν ενδείκνυται για όσα είναι αντικολλητικά, γιατί μπορεί να χαλάσει την ειδική τους επίστρωση.

Σκουριασμένες επιφάνειες

Αν έχετε σκουριασμένα πόμολα ή χερούλια ντουλαπιών μην στενοχωριέστε. Απλά πάρτε μια μπάλα αλουμινόχαρτο και δουλέψτε καλά την περιοχή. Θα δείτε σημαντική βελτίωση και μάλιστα άμεσα, αφού φαίνεται πως το αλουμινόχαρτο μπορεί να διαλύσει χημικά τη σκουριά.

Πιάτα

Μην αφήνετε τα πιάτα σας να συσσωρεύονται στον νεροχύτη μόνο και μόνο επειδή το σφουγγάρι σας έχει παλιώσει και δεν έχετε καινούριο. Χρησιμοποιήστε τη δική μας πρόταση καθαρίσματος και θα δείτε που θα έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα ιδίως σε περιπτώσεις που υπάρχουν ξεραμένα λίπη ή τρόφιμα επειδή τα πιάτα έχουν μείνει άπλυτα για πολλές ώρες.

Σχάρες

Οι βούρτσες ψησταριάς είναι πολύ καλές στο να απομακρύνουν τα καμένα τρόφιμα από το μπάρμπεκιου, αλλά μπορεί να αφήσουν πίσω τους μικροσκοπικά κομμάτια μετάλλου ή μεταλλικές τρίχες που θα μπορούσαν να καταλήξουν στο φαγητό σας. Οπότε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να καθαρίσετε πολύ καλά τη σχάρα του φούρνου ή της ψησταριάς σας προτιμήστε το φύλλο του αλουμινόχαρτου. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να είναι η σχάρα εντελώς κρύα πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα.

Φούρνος

Έχετε δοκιμάσει να καθαρίσετε ποτέ το εσωτερικό του φούρνου σας με αλουμινόχαρτο; Αντί να καταφεύγετε σε χημικά καθαριστικά με έντονη μυρωδιά, μπορείτε να αφαιρέσετε τα λίπη και τους λεκέδες πιο εύκολα με αυτόν τον τρόπο ακόμα και για το τζάμι της πόρτας.

Και μιας και μιλήσαμε για τον καθαρισμό του φούρνου χωρίς χημικά δείτε και εδώ μερικές ακόμα ιδέες.