Έχουμε γράψει πολλές φορές για το αβοκάντο και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές, είχες σκεφτεί, όμως πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το κουκούτσι του;

Και μπορεί να είναι μια υπερτροφή, όμως, πολλές από τις ευεργετικές του ιδιότητες βρίσκονται στο κουκούτσι του. Αρκεί να μάθεις λοιπόν τα εξής: Το 70% των αντιοξειδωτικών ουσιών του αβοκάντο βρίσκονται στον πυρήνα του και οι σπόροι του αβοκάντο περιέχουν ακόμα πολυφαινόλες σαν κι αυτές που υπάρχουν στο πράσινο τσάι. Επιπλέον, οι σπόροι του αβοκάντο περιέχουν φλαβονόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που προλαμβάνουν ή περιορίζουν την ανάπτυξης καρκινικών όγκων. Ακόμη, το κουκούτσι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και περιορίζει τις ελεύθερες ρίζες.

Ας δούμε τώρα πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Αρχικά βγάζουμε το κουκούτσι από το αβοκάντο και στη συνέχεια το βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα ή μια πετσέτα και το συνθλίβουμε χρησιμοποιώντας ένα σφυρί. Έπειτα, βάζουμε τα θρύμματα σε ένα μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Με τη σκόνη αυτή μπορούμε να πασπαλίσουμε σαλάτες και άλλα γεύματα και να πάρουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά συστατικού της υπερτροφής. Τέλος, μπορούμε να βάλουμε τα θρύμματα σε χυμούς, smoothies, γιαούρτι, κρέμες, σάλτσες και ντρέσινγκ.

Διαβάστε περισσότερα:
Μπίρα από αβοκάντο έχετε ξαναδεί;

Ένα αβοκάντο την ημέρα τη χοληστερίνη κάνει πέρα;

Αβοκάντο: Η νέα εμμονή μπαίνει παντού