Ολοστρόγγυλοι και αφράτοι αγαπάμε τους λουκουμάδες γιατί μας θυμίζουν την παιδική μας ηλικία και γιατί χορταίνουν την γλύκα μας χωρίς πολλά πολλά, μόνο με μια κουταλιά μέλι και μπόλικη μοσχομυριστή κανέλα. Η νοστιμιά τους είναι ακαταμάχητη στο τηγάνι αλλά μπορούν να γίνουν εξίσου νόστιμοι και στη φριτέζα αέρος. Χρειαζόμαστε μόνο 2 υλικά και μόλις 10 λεπτά για να φτιάξουμε την υγιεινή εκδοχή των λουκουμάδων χωρίς λάδι ούτε τηγάνισμα. Ιδανική λύση για το απογευματινό σνακ, για ένα γρήγορο γλυκάκι χωρίς περιττές θερμίδες αλλά και για τα παιδιά που τους λατρεύουν.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Λουκουμάδες στη φριτέζα αέρος
Υλικά
200 γρ. πλήρες γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. σούπας μέλι
λίγη κανέλα

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και αναμειγνύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βγάζουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε ένα-ένα στον κάδο της φριτέζας και τα ψήνουμε στους 160 °C για 10-12 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των λουκουμάδων και της φριτέζας αέρος). Μόλις τα βγάλουμε, ρίχνουμε μπόλικο μέλι, τριμμένο καρύδι, κανέλα και απολαμβάνουμε. Προτιμούμε να τους καταναλώσουμε αμέσως.

Γευστικοί συνδυασμοί

Φυσικά μπορούμε να τους πασπαλίσουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς και λίγη σκόνη κακάο. Οι σοκολατόφιλοι μπορούν να προσθέσουν μια γενναιόδωρη κουταλιά πραλίνας φουντουκιού ή κουβερτούρα σοκολάτας υγείας, γάλακτος ή λευκής, αφού πρώτα τη λιώσουν σε μπεν μαρί. Σε περίπτωση που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά να λιώσετε τη σοκολάτα, μπορείτε να το δοκιμάσετε άφοβα εφαρμόζοντας τα απλά και εύκολα βήματα που σας προτείνουμε. Εννοείται ότι ταιριάζουν πολύ με βούτυρα ξηρών καρπών που μπορείτε μάλιστα να φτιάξετε πολύ γρήγορα στο σπίτι (αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για χειροποίητο φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο μόλις σε 10′) αλλά και με μια μπάλα παγωτό —η βανίλια ταιριάζει μοναδικά— τις ζεστές ημέρες του χρόνου.