Η αλήθεια είναι ότι οι τηγανητές πατάτες σπάνια περισσεύουν για την επόμενη ημέρα, εκτός κι αν φτιάξουμε πολύ περισσότερες από όσες μπορούσαμε να καταναλώσουμε οπότε σε αυτή την περίπτωση μην τις πετάξετε. Με τη βοήθεια της φριτέζας αέρος μπορούν σε μόλις 5 λεπτά να ξαναγίνουν τραγανές σαν φρεσκοτηγανισμένες.

Οι πατάτες που βγήκαν από το τηγάνι ή τη φριτέζα αέρος και μας περίσσεψαν μπορούν κάλλιστα να συντηρηθούν στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, αρκεί να τις κλείσετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Ωστόσο και πάλι η υγρασία του ψυγείου συνήθως τις κάνει να μουλιάζουν και να μαλακώνουν πολύ σε σημείο να μην θέλουμε να τις φάμε πια. Εμείς θα σας μάθουμε αυτή τη φορά πώς να χρησιμοποιήσετε την air fryer όχι για να ψήσετε πατάτες, αλλά για να τις φρεσκάρετε και να τις απολαύσετε όπως την ώρα που τις ψήσατε για πρώτη φορά.

Γιατί η φριτέζα αέρος είναι η καταλληλότερη για να ξαναζεστάνουμε τις συγκεκριμένες πατάτες

Αν θέλετε να κάνετε την τηγανιά σας ξανά χρυσαφένια και τραγανή, τότε η air fryer είναι η καλύτερη λύση. Κι αυτό γιατί αυτή η ηλεκτρική συσκευή έχει την ιδιότητα να διοχετεύει θερμό αέρα με κυκλική πορεία ομοιόμορφα, σε όλο το περιεχόμενο του κάδου της. Έτσι, όχι μόνο γλιτώνουμε χρόνο και χρήματα από την εξοικονόμηση ρεύματος, αλλά μας γλιτώνει από το να πετάξουμε ένα νόστιμο σνακ ή συνοδευτικό.

Extra tip
Μην παρασυρθείτε από τις ωμές πατάτες που θέλουν ψέκασμα με λάδι. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζονται επιπλέον ψέκασμα, αφού έχουν ήδη λάδι και δεν πρόκειται να κολλήσουν στον πάτο του κάδου. Αντίθετα, αν τις ξαναλαδώσετε θα γίνουν ακόμη πιο μαλακές αντί για τραγανές.

Τα 4 απλά βήματα για τέλειες πατάτες τηγανητές σε 5 λεπτά

Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 350°C.
Τοποθετούμε τις τηγανισμένες πατάτες στον κάδο σε μονή στρώση για να επιτρέπουμε στον θερμό αέρα να κυκλοφορεί καλά γύρω από κάθε πατάτα. Μόνο έτσι θα πετύχουμε την τραγανότητα που θέλουμε.
Ψήνουμε για 3 με 5 λεπτά μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχουν ζεσταθεί μέχρι το εσωτερικό τους χωρίς να καούν ή να στεγνώσουν τελείως.
Τις αφαιρούμε από τη συσκευή και τις απολαμβάνουμε ζεστές, βουτώντας προαιρετικά στη σος που προτιμάτε.

Κι αν θέλετε να σας δώσουμε και μια ωραία συνταγή για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σούπερ τραγανές και αρωματικές πατάτες με μυρωδικά τότε δείτε αυτή που ακολουθεί:

Σκορδάτες πατάτες με δεντρολίβανο

Υλικά για 6 άτομα
700 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε στικ πάχους 1,5 εκ.
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (ψολοκομμένη)
1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι

Διαδικασία
Ζεσταίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 190°C.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε στο μείγμα τις πατάτες και ανακατεύουμε ώσπου να τις καλύψει όλες ομοιόμορφα.
Στρώνουμε σε δόσεις παρτίδες πατάτες σε μονή στρώση στον κάδο της air fryer. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά (ανάλογα και με την ποικιλία της πρώτης ύλης αλλά και τις οδηγίες της κάθε συσκευής), αφού ανοίξουμε και κουνήσουμε ελαφρώς τον κάδο της στα μισά του χρόνου.

Αν θέλουμε μπορούμε να ανακατέψουμε σε ένα άλλο μπολ λίγη κέτσαπ με καυτερή σάλτσα για να σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες μας. Αν πάλι τις θέλετε γλυκές και καυτερές, αντί να βάλετε δεντρολίβανο και σκόρδο μπορείτε να ρίξετε 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη και 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη. Κατά τα άλλα ακολουθείτε την παραπάνω συνταγή κανονικά.