Ένα πανέμορφο και σχετικά ελαφρύ κέρασμα με μήλα, ιδανικό και για απογευματινό ή δεκατιανό σνακ ή για ένα εντυπωσιακό brunch με καλεσμένους.

Είναι και αρκετά οικονομική συνταγή, αφού για 1 μήλο βγάζει 6 κεράσματα. Αν έχετε πολλούς καλεσμένους αυξάνετε την ποσότητα των μήλων και του φύλλου.

Παράλληλα, δεν έχει καθόλου ζάχαρη, πέρα από εκείνη που έχει η μαρμελάδα σας. Οπότε αν χρησιμοποιήσετε σπιτική μαρμελάδα ή ένα προϊόν χωρίς ζάχαρη, τότε η συνταγή γίνεται ακόμη πιο ελαφριά.

Υλικά για 6 τριαντάφυλλα
1 κόκκινο μήλο
1 συσκευασία φύλλο κουρού
2 κουτ. σούπας μαρμελάδα της επιλογής σας (πχ φράουλα, φρούτα του δάσους, δαμάσκηνο…)
½ λεμόνι
Άχνη ζάχαρη (για το γαρνίρισμα)

Διαδικασία
Καθαρίζουμε το μήλο. Και στη συνέχεια το κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες με τη βοήθεια ενός μαντολίνου.
Γεμίζουμε με νερό και λεμόνι ένα ταψί και βυθίζουμε μέσα τις λωρίδες του μήλου ώστε να μη μαυρίσουν.
Στη συνέχεια, βάζουμε το σκεύος για 3 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφού το βγάλουμε από εκεί, το σουρώνουμε και αφήνουμε τα μήλα στην άκρη.
Κόβουμε το φύλλο κουρού σε 6 κομμάτια των 5 εκ. Αλείφουμε με μαρμελάδα κάθε κομμάτι. Τοποθετούμε τις λεπτές λωρίδες μήλου στο πάνω μέρος του κάθε κομματιού, κολλητά τη μια στην άλλη. Στη συνέχεια ρολάρουμε το φύλλο σιγά σιγά και θα δούμε ότι όταν έχουμε τελειώσει το ρολάρισμα θα έχει σχηματιστεί ένα γλυκάκι σε σχήμα τριαντάφυλλου.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα 5 κομμάτια φύλλου κουρού.
Τοποθετούμε τα τριανταφυλλάκια μέσα σε μια φόρμα για μάφιν και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45’.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν προτού τα ξεφορμάρουμε.
Όταν τα ξεφορμάρουμε, τα σερβίρουμε σε ένα ωραίο σκεύος και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.