Ο πουρές πατάτας είναι ένα λατρεμένο συνοδευτικό. Η βελούδινη υφή του ταιριάζει τέλεια με αρκετά φαγητά και την οφείλει στο βούτυρο και το γάλα. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε έναν εξίσου λαχταριστό πουρέ χωρίς καθόλου γαλακτοκομικά προϊόντα; Είτε λόγω δυσανεξίας, είτε επειδή ακολουθείτε μία vegan διατροφή, είτε απλώς επειδή θέλετε την πιο υγιεινή εκδοχή του, ο τρόπος να πετύχετε έναν πουρέ πατάτας είναι απλός.

Με την παρακάτω συνταγή θα απέχετε μόλις 30’ από έναν ονειρικό πουρέ πατάτας και επίσης, δεν θα έχει καμία διαφορά από εκείνον με το γάλα και το βούτυρο.

Tips για τη συνταγή

Ξεκινήστε με το βασικό υλικό: Χρησιμοποιήστε πατάτες κατάλληλες για πουρέ.

Για το βούτυρο χρησιμοποιείστε ένα φυτικό, ενώ για το γάλα προτιμήστε ρόφημα αμυγδάλου. Ωστόσο, επιλέξτε ένα ρόφημα χωρίς πρόσθετη γεύση και γλυκαντικά. Επίσης, για τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γάλα βρώμης που είναι λιγότερο έντονο.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 6 μέτριου μεγέθους πατάτες
  • ½ φλιτζάνι ρόφημα αμυγδάλου ή βρώμης
  • 2 κ.τ.σούπας φυτικό βούτυρο
  • 2 κ.τ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Προαιρετικά: 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

Οδηγίες

  • Πλύνετε, καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρούς, ομοιόμορφους κύβους. Τοποθετήστε τις κομμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό μέχρι να είστε έτοιμοι να τις μαγειρέψετε.
  • Ψιλοκόψτε το σχοινόπρασο και προσθέστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που είναι έτοιμο να πάρει βράση.
  • Σιγοβράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20-25 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
  • Στραγγίξτε τις πατάτες και μεταφέρετε τις σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέστε το φυτικό ρόφημα, το βούτυρο, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι και χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός. Χτυπήστε το μείγμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα.
  • Σταματήστε να ανακατεύετε τις πατάτες μόλις γίνει λείο και ομοιόμορφο το μείγμα.
  • Αλατοπιπερώνετε και αφού ψιλοκόψετε το σχοινόπρασο, σερβίρετε.