Δοκιμάσαμε τέσσερις διαφορετικές μεθόδους, άλλες που προτείνονται από σεφ, άλλες από το TikTok και καταλήξαμε στην καλύτερη.

Τι καλύτερο μετά από μια βραδιά με delivery πίτσας από την επόμενη μέρα, που έχεις στο ψυγείο σου μερικά κομμάτια που περίσσεψαν. Πολλοί είναι εκείνοι που τους αρέσει να την καταναλώνουν ακόμη και για πρωινό, ενώ σίγουρα αποτελεί το πιο ωραίο σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επειδή, όμως, η παγωμένη από το ψυγείο πίτσα δεν τρώγεται καθόλου ευχάριστα, σας έχουμε τρόπους για να τη ζεστάνετε, έτσι ώστε να γίνει σαν φρέσκια και μεταξύ αυτών, τη μέθοδο που ξεχωρίσαμε.

Ηλεκτρικό φουρνάκι
Ρωτήσαμε τους επικεφαλής γνωστής πιτσαρίας για το πώς αυτοί οι ίδιοι ζεσταίνουν ξανά μια πίτσα. Μας υπέδειξαν το ηλεκτρικό φουρνάκι. Είναι απλό, χωράει ακριβώς ένα τρίγωνο κομμάτι και έχει και το παραθυράκι, όπου μπορείς να χαζεύεις το τυρί της πίτσας σου να κάνει φούσκες μπροστά στα πεινασμένα σου μάτια. Χωρίς υπερβολές: ανάψτε το φουρνάκι στους 160οC, βάλτε στο μικρό ταψάκι του το κομμάτι της κρύας πίτσας και θα το βγάλετε με τραγανή ζύμη και ομοιόμορφα λιωμένο τυρί. Η ζύμη μπορεί να είναι πιο τραγανή από την αρχική της μορφή, αλλά αυτό εμάς δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσα-ίσα όσο πιο τραγανή, τόσο το καλύτερο.

Φούρνος
Ο παραδοσιακός τρόπος για όσους δεν έχουν φουρνάκι είναι ο κανονικός φούρνος της κουζίνας. Μερικές συμβουλές για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα είναι οι εξής:
– Ο φούρνος είναι μια καλή επιλογή, αρκεί να είναι σε χαμηλή σχετικά θερμοκρασία, πάλι στους 160οC.
– Δοκιμάστε να τοποθετήσετε τα κομμάτια της πίτσας πάνω στη σχάρα και όχι σε ταψί. Η διοχέτευση του αέρα ακόμη και στο κάτω μέρος των κομματιών θα έκανε κάποια διαφορά στο αποτέλεσμα; Όντως έκανε, δημιουργώντας σχεδόν το ίδιο καλό αποτέλεσμα που είχαμε με το φουρνάκι.
Μερικά αρνητικά:
– Ο φούρνος κάνει περισσότερη ώρα να ζεσταθεί σε σχέση με το μικρό φουρνάκι και η αλήθεια είναι πως είναι μια σπατάλη ενέργειας για μόνο ένα κομμάτι πίτσας. Αν, όμως, θέλετε να ζεστάνετε περισσότερα από ένα κομμάτια η λύση αυτή είναι μια χαρά.
– Αν σας προβληματίζει ότι μπορεί με το λιώσιμο του τυριού να λερώσετε τον φούρνο σας, τοποθετήστε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί.

Μαντεμένιο τηγάνι
Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε ένα άλλο σκεύος το οποίο συνιστούν πολλοί που παρασκευάζουν πίτσα, το μαντεμένιο τηγάνι. Το τηγάνι θερμαίνεται, το κομμάτι τοποθετείται στο κέντρο του και έπειτα μερικές σταγόνες νερό ρίχνονται προσεχτικά γύρω από το κομμάτι προτού καλυφθεί το τηγάνι με καπάκι, για να δημιουργηθεί λίγος ατμός. Προσοχή το νερό δεν πρέπει να ακουμπήσει την πίτσα. Αν το κάνει, η πίτσα θα κολλήσει στο σκεύος.
Μερικά αρνητικά:
– Δεν έχουν όλοι μαντεμένιο τηγάνι.
– Μπορεί εύκολα να πάει κάτι λάθος, οπότε δεν συνιστάται στους αρχάριους.

Βαφλιέρα
Τέλος, καταλήξαμε στο TikTok για μία ακόμη πρόταση να ζεστάνουμε το κομμάτι της πίτσας μας. Εκεί συναντήσαμε την ιδέα της βαφλιέρας. Αυτή η μέθοδος, όμως, δουλεύει μόνο αν έχει κανείς δύο κομμάτια που περίσσεψαν. Μην το δοκιμάσετε με ένα, καθώς θα έχετε ένα απαίσιο αποτέλεσμα και επιπλέον δεν θα μπορείτε να καθαρίσετε μετά το σκεύος σας. Ζεστάνετε τη βαφλιέρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τοποθετήστε τα δύο κομμάτια σαν σάντουιτς, με τις πλευρές του τυριού προς τα μέσα. Ζεστάνετε ώσπου να είναι τα κομμάτια τραγανά στο εξωτερικό τους και να λιώσει το τυρί στο εσωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο έχετε ένα διαφορετικό σνακ, κάτι σαν πίτσα σάντουιτς.

Ποια από όλες τις μεθόδους μάς κέρδισε; Το φουρνάκι. Είναι μικρό και αποτελεσματικό και ζεσταίνει το κομμάτι της πίτσας μας σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Δεν χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό και τα περιθώρια λάθους είναι σχεδόν μηδενικά.