Έχουμε την ιδανική πρόταση για ένα υγιεινό και νόστιμο πρωινό. Φτιάχνουμε αυτή τη σούπερ συνταγή με βρώμη, ροδάκινα, κεράσια και καρύδα. Όσον αφορά τη βρώμη περιέχει δύο σημαντικές διαλυτές φυτικές ίνες, τη Β-γλυκάνη και το αβενοανθραμίδιο, που βοηθούν μαζί στην καταπολέμηση καρδιαγγειακών νοσημάτων που συνδέονται με την παχυσαρκία, όπως το έμφραγμα και ο διαβήτης τύπου Β. Έρευνες έχουν δείξει ότι η καθημερινή ή η συχνή κατανάλωση βρώμης ρίχνει την πίεση καθώς και την «κακή» χοληστερίνη (LDL). Παράλληλα, η βρώμη αποτελεί το ιδανικό πρωινό καθώς δημιουργεί αίσθημα κορεσμού και γεμίζει ενέργεια τον οργανισμό, ώστε να ξεκινήσει σωστά την ημέρα του. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά για 3 μερίδες:
125 γρ. νιφάδες βρώμης
25 γρ. αποξηραμένη καρύδα, συν λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
75 ml νερό καρύδας
75 ml χυμός μήλου ή ροδάκινου ή αχλαδιού
150 γρ. dairy-free γιαούρτι καρύδας
1 κουτ. ης σούπας σιρόπι αγαύης -προαιρετικά-
1 κουτ. της σούπας σπόροι chia
2 κουτ. της σούπας σπόροι  κολοκύθας
150 γρ. κεράσια κομμένα στη μέση χωρίς κουκούτσι
1 ώριμο ροδάκινο ή νεκταρίνι, ψιλοκομμένο και κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τη βρώμη, την καρύδα, το νερό καρύδας, τον χυμό, το γιαούρτι, την αγαύη και τους σπόρους chia. Αφήνουμε το μείγμαγια μια νύχτα ή για τουλάχιστον 1 ώρα.

Ανακατεύουμε τους περισσότερους σπόρους κολοκύθας και τα μισά κεράσια (βάζουμε επιπλέον χυμό αν θέλουμε πιο κρεμώδες αποτέλεσμα). Μοιράζουμε σε τρία μπολ και στη συνέχεια, βάζουμε τα υπόλοιπα κεράσια, ροδάκινα/νεκταρίνια και τους σπόρους κολοκύθας . Τέλος, βάζουμε από πάνω με λίγη ακόμη καρύδα και περιχύνουμε αγαύη.