Η φριτέζα αέρος φαίνεται πως είναι η συσκευή που ήρθε για να μείνει στην κουζίνα μας, αφού ψήνει σε λιγότερο χρόνο από έναν φούρνο και με ελάχιστο λάδι σε σύγκριση με το τηγάνι. Γι’ αυτό και εμείς σας προτείνουμε εύκολες και γρήγορες συνταγές για κάθε ώρα της ημέρας.

Αυτή τη φορά ψήνουμε ολόκληρες πατάτες με τη φλούδα τους, τις οποίες έχουμε ανοίξει και γεμίσει με υλικά της αρεσκείας μας. Αντί να τις τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο και να τις βάλουμε στον συμβατικό φούρνο ή στο τζάκι στη θράκα, τις βάζουμε στο air fryer κι έχουμε το ίδιο νόστιμο αποτέλεσμα.
Ας δούμε πώς θα τις φτιάξουμε:

Υλικά
4 πατάτες μεσαίου μεγέθους
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
Προαιρετικά:
Τυρί κρέμα, βούτυρο, μικρά κυβάκια μπέικον, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τριμμένο τσένταρ, κ.ά.

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 200°C. Πλένουμε και τρίβουμε καλά τις πατάτες και τις τρυπάμε μία – μία με ένα πιρούνι.
Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε τις πατάτες με αυτό το μίγμα και τυλίγουμε σφιχτά μία – μία μέσα σε αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε μονή στρώση στο καλάθι της φριτέζας αέρος. Ψήνουμε τις πατάτες για περίπου 30 λεπτά αναποδογυρίζοντάς τες στο μισό χρόνο. Είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι.

Μόλις είναι έτοιμες, τις χαράζετε και τις γεμίζετε με τα υλικά που έχετε διαλέξει, κατά προτίμηση με τυριά που λιώνουν εύκολα.