Βαρέθηκες την βρώμη για πρωινό; Έχουμε εναλλακτική και θρεπτική πρόταση. Συγκεκριμένα, αυτό το υγιεινό πρωινό με βάση το ρύζι  και κανέλα θα σας κρατήσει χορτάτους.

Μερίδες: 4

Υλικά:
200 γρ ρύζι μπασμάτι ολικής αλέσεως
200 ml πλήρες γάλα
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
3 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
12 αποξηραμένα βερίκοκα χωρισμένα στη μέση
4 x 100ml κεσεδάκια βιολογικό γιαούρτι
12 μισά καρύδια σπασμένα σε κομμάτια

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το ρύζι σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με 600 ml νερό, το γάλα, τη βανίλια, τα φύλλα δάφνης και το ξυλάκι κανέλας. Αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προσέτουμε νερό το για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα στεγνώσει προς το τέλος του χρόνου μαγειρέματος.

Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε τα βερίκοκα σε ένα μικρό τηγάνι με 300 ml νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10-15 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το ξυλάκι κανέλας από το ρύζι και στη συνέχεια ανακατεύουμε με το μισό γιαούρτι. Τόσο το ρύζι όσο και τα βερίκοκα πρέπει να διατηρηθούν στο ψυγείο έως και 24 ώρες. Ρίχνουμε με κουτάλι το ρύζι στα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο γιαούρτι, τα βερίκοκα και τους χυμούς τους και τα καρύδια. Εάν έχετε ετοιμάσει το ρύζι και τα βερίκοκα από την προηγούμενη μέρα μπορείτε να τα φάτε κρύα ή να τα ξαναζεστάνετε μέχρι να ζεσταθεί, προσθέτοντας λίγο γάλα στο ρύζι.