Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία η τηλεργασία έγινε η νέα καθημερινότητά μας. Η νέα αυτή ρουτίνα σημαίνει πολλές ώρες στο σπίτι, το οποίο πολλές φορές συνεπάγεται και παραπάνω φαγητό. Γι’  αυτό, λοιπόν, σου δίνουμε μερικά tips για να ελέγξεις τον εαυτό σου.

Κάνε πρόγραμμα
Προσπάθησε να τρως πρωινό εντός μιας ώρας από τη στιγμή που ξυπνάς και μετά 3 γεύματα χωρισμένα μέσα στη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις την υπερκατανάλωση φαγητού (συνήθως ανθυγιεινού).

Νερό και αλκοόλ
Έχε πάντα δίπλά σου ένα ποτήρι νερό και ανανέωνέ το μέσα στη μέρα. Απέφυγε αναψυκτικά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Πρόσεχε, να μην καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες αλκόολ στο σπίτι. Όχι μόνο γιατί το αλκοόλ έχει πολλές θερμίδες αλλά και γιατί συχνά αυξάνει την όρεξη και σε οδηγεί να φας πράγματα που πιθανόν να μην έτρωγες αν δεν είχες πιει.

Πεινάς πραγματικά;
Κατά τη διάρκεια μιας αγχώδους περιόδου, είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσεις αν πεινάς πραγματικά -με την έννοια ότι το σώμα σου χρειάζεται θρεπτικά συστατικά- ή αν συνδέεται με την ψυχολογική σου κατάσταση. Η φυσική πείνα έχει συγκεκριμένα συμπτώματα (όπως ότι γουργουρίζει το στομάχι σου). Από την άλλη, αν έχεις φάει ένα ισορροπημένo γεύμα και το στομάχι σου είναι γεμάτο αλλά εσύ πεινάς, αυτό ίσως είναι ένα σύμπτωμα άγχους ή μοναξιάς.

Δείτε επίσης:
Πώς θα τα βγάλεις πέρα με το μαγείρεμα όταν δουλεύεις στο σπίτι

Τσιόδρας: «Βελτιώστε τη διατροφή σας» – Ποια τρόφιμα προτείνει για τη διάρκεια της καραντίνας

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Συμβουλές διατροφής στις μέρες της καραντίνας