Ειδικά τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνο, η αγγουροσαλάτα είναι μία από τις αγαπημένες μας επιλογές ορεκτικού, καθώς χαρίζει δροσιά που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη.

Εκτός από τη νοστιμιά και τη φρεσκάδα, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που θα πρέπει να έχει η τέλεια αγγουροσαλάτα είναι η τραγανότητα. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να διασφαλίσουμε ότι τα κομμένα αγγούρια θα παραμείνουν τραγανά ό,τι dressing και να τους προσθέσουμε;

Κι όμως το μυστικό είναι απλό και άκρως αποτελεσματικό! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλατίσετε τα αγγούρια (ιδανικά με χοντρό αλάτι) πριν συνθέσετε τη σαλάτα. Κόψτε τα και ύστερα ρίξτε τα σε ένα μπολ. Αλατίστε τα, ανακατέψτε και αφήστε τα για 30 λεπτά όσο προετοιμάζετε τα υπόλοιπα πιάτα του τραπεζιού. Σκουπίστε τα ελαφρά με μια πετσέτα και είναι έτοιμα! Χάρη στο νερό θα έχουν χάσει μέρος της περιεκτικότητάς τους σε νερό και θα είναι πιο νόστιμα και τραγανά από ποτέ!

Η αγαπημένη μας συνταγή:
Αγγουροσαλάτα με τηγανητή κάππαρη