Τι πιο νόστιμο από μια γεμιστή και πολύ ζουμερή φραγκόκοτα! Η φραγκόκοτα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι αρκετά πιο άπαχη από το κοτόπουλο, και ανήκει στην κατηγορία του λευκού κρέατος, αν και το χρώμα αλλά και η γεύση της παραπέμπουν σε κυνήγι.

Τη συναντάμε συνήθως ως φραγκόκοτα αλλά και ως φαραόνι, κότα της Καρχιδόνας ή ακόμη και ως κοκράνι. Θεωρείται, και όχι άδικα, ένα από τα πιο gourmet πουλερικά στον κόσμο, καθώς το βρίσκουμε σε πολλά εστιατόρια ανά την υφήλιο.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να γεμίσουμε την φραγκόκοτα όπως γεμίζουμε και τη γαλοπούλα, δημιουργώντας κάτι μοναδικό. Αφού ετοιμάσουμε μια ιδιαίτερη γέμιση με όμορφες νότες και ισορροπίες, διαλέγουμε μια ωραία φραγκόκοτα για το τραπέζι μας. Γεμίζουμε την φραγκόκοτα με την γέμιση μας και στην συνέχεια τη δένουμε με λίγο σπάγκο.

Στο ταψί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ή ζωμό ή κρασί, φρέσκα αρωματικά και μερικά λαχανικά της αρεσκείας μας, για να δώσουν ένα διακριτικό άρωμα στο ψήσιμο.

Ο ιδανικός τρόπος ψησίματος είναι να προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180° και να σκεπάσουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα με σκεπασμένο ταψί. Μετά, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30-45 λεπτά με ξεσκέπαστο ταψί για να ροδίσει.

Δείτε επίσης:

Φτιάχνουμε την πιο τραγανή πορκέτα στο σπίτι

Τι κρέας ζητάει το σωστό, το αυθεντικό βραστό;

Ποια είναι τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για τέλειο κοκκινιστό;

Το άρθρο της εβδομάδας