Είμαστε λάτρεις της φριτέζας αέρος και μας αρέσει να τη χρησιμοποιούμε με κάθε ευκαιρία. Επειδή πολλές συνταγές απαιτούν καβούρδισμα ξηρών καρπών εμείς θα σας δείξουμε πώς γίνεται αυτό στη φριτέζα αέρος, με τον πιο απλό τρόπο. Συνήθως τους ψήνουν σε τηγάνι χωρίς κάποια λιπαρή ύλη, αλλά έτσι κινδυνεύουν ή να καούν ή να ψηθούν ανομοιόμορφα. Γι’ αυτό η λύση της φριτέζας αέρος είναι ιδανική για ομοιόμορφο ψήσιμο σε λίγα λεπτά. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Προθερμαίνετε τη φριτέζα αέρος στους 160°C για 10 λεπτά.
Τοποθετείτε τους ξηρούς καρπούς σε μονή στρώση στο καλάθι της φριτέζας.
Ψήστε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να φρυγανιστούν. Ο χρόνος ψησίματος κυμαίνεται από 3 έως 7 λεπτά, ανάλογα με το είδος του καρπού και το πόσο ψημένο τον θέλετε.
Αφήστε τους ξηρούς καρπούς να κρυώσουν σε ταψί για 5-10 λεπτά.

Χρόνοι ψησίματος ωμών ξηρών καρπών
Καρύδια: 5 λεπτά
Αμύγδαλα: 6 λεπτά
Κάσιους: 5 λεπτά
Πεκάν: 5 λεπτά

Να και μια συνταγή για ψητά αμύγδαλα με μπαχαρικά, που μπορεί να γίνει ωραίο συνοδευτικό για ένα ποτό ή κοκτέιλ.

Υλικά
2 φλιτζάνια ωμά ολόκληρα αμύγδαλα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα +επιπλέον για το σερβίρισμα
1/2 κουτ. γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

Διαδικασία
Ρίξτε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε. Τοποθετήστε τα στο καλάθι της φριτέζας αέρος σε μονή στρώση σε προθερμασμένη φριτέζα. Ανακινήστε το καλάθι στα μισά του ψησίματος. Αφήστε τα για λίγο να κρυώσουν για λίγα λεπτά.