Νόστιμα και αρωματικά τα ψητά κολοκυθάκια στη φριτέζα αέρος, ενισχύουν με χρώμα και θρεπτικότητα τις μεσογειακές σας συνταγές και δίνουν τον τόνο της γνήσιας καλοκαιρινής κουζίνας. Αγαπούν πολύ τα μυρωδικά της ελληνικής υπαίθρου και συνοδεύουν αρμονικά κρέας, ρύζι και ψάρι. Συν τοις άλλοις, είναι από τα πλέον δημοφιλή διαιτητικά σνακς της εποχής, καθώς είναι εξαιρετικά φτωχά σε θερμίδες και πολύ πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία. Εάν περισσέψουν, μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο σας και να τα δοκιμάσετε κάποια άλλη στιγμή, τυλιγμένα με ψητά ντοματίνια και τυρί τύπου cottage, σε αραβική πίτα.

Για τα ψητά κολοκυθάκια σε φριτέζα αέρος θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά προετοιμασίας και 15 λεπτά μαγειρέματος.

Υλικά
5 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1/4 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
1 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα κολοκυθάκια -που είναι κομμένα σε ροδέλες- με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την αποξηραμένη ρίγανη, το θυμάρι και το πιπέρι. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια στο καλάθι της φριτέζας αέρος και πασπαλίστε τα με λίγο ελαιόλαδο. Αφήστε τα για 10-15 λεπτά έως ότου γίνουν τραγανά, ανακατεύοντάς τα όμως περιστασιακά. Εάν θέλετε, όταν τα βγάλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας στη φριτέζα αέρος δείτε εδώ περισσότερες.