Οι μελιτζάνες είναι ένα από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά λαχανικά! Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές είτε πιο απλές όπως τηγανητές ή στη σχάρα είτε πιο… μπελαλίδικες όπως ο μουσακάς, τα παπουτσάκια και το ιμάμ. Αυτό το διάστημα βρίσκονται σχεδόν πάντα στο ψυγείο μας και μπορούν να μας λύσουν τα χέρια στις περιπτώσεις που δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε και θέλουμε να ετοιμάσουμε ένα γρήγορο και εύκολο σνακ.

Γι’ αυτό σας βρήκαμε μια πανεύκολη συνταγή, που φέρνει τις μελιτζάνες στο πιάτο μας σε μόλις ένα τέταρτο! Η φριτέζα αέρος είναι εδώ η λέξη-κλειδί! Το gadget που ταιριάζει απόλυτα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε μελιτζάνες που θα μοιάζουν με τηγανητές ενώ παράλληλα θα είναι πιο υγιεινές και θρεπτικές γιατί ψήνονται στον αέρα!

Δείτε παρακάτω πώς να φτιάξετε μελιτζάνες σαν τηγανητές στη φριτέζα αέρος:

Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα (ή καπνιστή πάπρικα)
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Χαρτί κουζίνας

Διαδικασία
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας. Τις ραντίζουμε με χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε για κανένα τέταρτο Στη συνέχεια τις σκουπίζουμε πολύ καλά με το χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί η υγρασία τους.

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις μελιτζάνες στη φριτέζα αέρος, αφού πρώτα την έχουμε προθερμάνει. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη συγκεκριμένη διαδικασία σας έχουμε όλες τις συμβουλές για το πώς θα προθερμάνετε τη φριτέζα αέρος σας.

Ψήνουμε για 15’ περίπου. Γυρίζουμε τις μελιτζάνες μας όταν έχουν περάσει περίπου 7’, ενώ για να τσεκαρουμε ότι είναι έτοιμες, δοκιμάζουμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι.

Οι μελιτζάνες είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Μπορούν είτε να καταναλωθούν σκέτες ως μεζεδάκι είτε να συνοδεύσουν το κυρίως μας ή ένα σνακ μας. Ταιριάζουν, για παράδειγμα, υπέροχα μέσα σε αραβική πίτα με φαλάφελ!