Πώς να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα την αγκινάρα, το αγαπημένο λαχανικό της άνοιξης; Με 3 απλά βήματα, την έχετε έτοιμη στη στιγμή για να την εντάξετε στις συνταγές σας.

Δείτε ποια είναι αυτά:

1. Κόβουμε τα κοτσάνια στο σημείο που ενώνονται με τα κεφάλια και με το πίλερ των λαχανικών ή μαχαίρι καθαρίζουμε τα κοτσάνια από τις ίνες. Βάζουμε τα κοτσάνια σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
2. Αφαιρούμε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα κάθε αγκινάρας και κρατάμε μόνο τα τρυφερά εσωτερικά. Τα κόβουμε οριζόντια, περίπου στη μέση κάθε καρδιάς.
3. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το χνουδωτό μέρος και το πετάμε. Βάζουμε και τις καρδιές στο νερό με το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν, μέχρι το μαγείρεμα.