Ετοιμάζουμε εύκολα και γρήγορα πιάτα με προϊόντα deli και συνοδεύουμε τα κυρίως γεύματα ή τα σερβίρουμε μαζί με μπίρα ή κρασί.

1. Σε φύλλο σφολιάτας του εμπορίου απλώνουμε πέστο, αγκινάρες από βαζάκι, ψητές πιπεριές, ελιές, ντοματίνια, βασιλικό και κατσικίσιο κορμό σε κομμάτια. Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 25΄-30΄ μέχρι να ροδίσει.

2. Γαρνίρουμε μια απλή ομελέτα με μαριναρισμένο κολοκύθι και τυρί μπρι σε κομματάκια, πράσινη σαλάτα με λιαστή ντομάτα και αβοκάντο.

3. Ανακατεύουμε βρασμένα ζυμαρικά με σοταρισμένα μανιτάρια σβησμένα με λίγο λευκό κρασί, προσούτο, τυρί κρέμα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

4. Αλείφουμε φρυγανισμένη τσιαπάτα με ελαιόλαδο, χούμους και καλύπτουμε με σαλάμι ή πεπερόνι, κάππαρη και λίγη πάπρικα.

5. Βάζουμε σε αλουμινόχαρτο ένα μικρό κεφαλάκι τυρί μπρι, αφαιρούμε με μαχαίρι οριζόντια το καπάκι του και σπρώχνουμε μέσα φέτες σκόρδου και λίγο δεντρολίβανο. Ρίχνουμε λίγο λευκό κρασί, καλύπτουμε με το καπάκι του
και τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 10΄ και σερβίρουμε με σταφύλια, καρύδια και πράσινη σαλάτα.

6. Ετοιμάζουμε ένα ντιπ στο μούλτι πολτοποιώντας αγκινάρες από βαζάκι με λίγο από το λάδι τους, τριμμένη παρμεζάνα, ρόκα και λίγο λεμόνι.

7. Σερβίρουμε τηγανητές ροδέλες κρεμμυδιού με τσάτνεϊ κρεμμυδιού, κόλιανδρο ψιλοκομμένο, καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ, ντομάτα, σαλάτα σπανάκι, ινδική δροσερή ραΐτα και φέτες λεμονιού.

8. Τυλίγουμε κομμάτια μοτσαρέλας και φύλλα βασιλικού σε φέτες προσούτο. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες και ψήνουμε στο γκριλ. Σερβίρουμε με ρόκα, λιαστές ντομάτες και μπαλσάμικο.

9. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό σκεύος φέτες ισπανικού λουκάνικου τσορίθο, κατόπιν σβήνουμε με λίγο ξίδι από σέρι και προσθέτουμε ψιλοκομμένες ντομάτες, 1 πρέζα μπούκοβο καυτερό, λίγο μαϊντανό και συμπυκνώνουμε τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τραγανό ψωμί.

10. Σκουπίζουμε ταμποναριστά παστές αντσούγιες, τις πανάρουμε σε αλεύρι, αυγό και ψίχουλα ψωμιού ανακατεμένα με παρμεζάνα. Τα τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο και σερβίρουμε με λεμόνι.