Τα λαζάνια είναι αναμφισβήτητα ένα πιάτο με εξασφαλισμένη επιτυχία, αφού ακόμη κι αυτοί οι λίγοι που δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα μακαρόνια, δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα καλό κομμάτι, που βγαίνει ζεστό από τον φούρνο.

Ακόμη κι αν βιαστείτε να σκεφτείτε ότι είναι ένα μπελαλίδικο φαγητό, και σίγουρα δεν ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, εμείς με τις συνταγές μας θα σας αποδείξουμε ότι δεν θέλει ιδιαίτερο κόπο, μόνο λίγο περισσότερο χρόνο και προσοχή στην εκτέλεση.

Όσο για τη γέμιση και τη σάλτσα, που θα χρειαστούν για να μαλακώσουν τα λαζάνια και να λιώσουν τα υλικά της, οι επιλογές είναι αναρίθμητες. Από κλασικές συνταγές με κιμά και πλούσια σάλτσα ντομάτας ή με σπανάκι και λευκό τυρί, μέχρι πιο πρωτότυπες με γλυκιά κολοκύθα, που είναι τώρα στην εποχή της, αλλά και καπνιστό σολομό! Τέλος, αν είστε πιο έμπειροι στην κουζίνα και θέλετε να εντυπωσιάσετε και με την εμφάνισή τους, σας έχουμε και λαζάνια που τοποθετούνται όρθια στο πυρίμαχο σκεύος -που θα επιλέξετε για το ψήσιμό τους- και γι’ αυτό θυμίζουν κανελόνια.

Τα κλασικά

Φρέσκα λαζάνια φούρνου
Αγαπάμε τα ζυμαρικά, όμως στα λαζάνια μια μικρή “αδυναμία” την έχουμε… Φτιάξτε διπλή μερίδα γιατί η κρέμα τυριών δεν παίζεται…

Λαζάνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας
Μπορούν να χαρακτηριστούν και ως διαφορετική εκδοχή του παστίτσιου, τα λαζάνια όμως έχουν τη δική τους μοναδική γεύση, που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Σερβίρονται ως ορεκτικό στα γιορτινά τραπέζια, αλλά παρέα με μια σαλάτα είναι και ένα πρώτης τάξεως κυρίως πιάτο.

Λαζάνια με πράσα, κοτόπουλο και τυριά
Το πράσο είναι πολύ καλή πηγή πηγή βιταμίνης Α και αντιοξειδωτικών, ενώ περιέχει επίσης και βιταμίνες όπως C, K και Ε συμβάλλοντας στην ενίσχυση του οργανισμού σε μολυσματικές ασθένειες και στην καταστροφή των ελεύθερων ριζών.

Με σπανάκι και άλλα νόστιμα

Λαζάνια με ζαμπόν, σπανάκι και μοτσαρέλα
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει λαχταριστά λαζάνια με ζαμπόν, σπανάκι και μοτσαρέλα. Εύκολο και νόστιμο πιάτο, που απολαμβάνουν όλοι στο Κυριακάτικο, αλλά και στο καθημερινό τραπέζι.

Λαζάνια με σπανάκι-ανθότυρο
Μια κλασική ιταλική συνταγή για λαζάνια με γέμιση, που συνδυάζει σπανάκι με ρικότα, ή στην πιο ελληνική της εκδοχή με ανθότυρο και το αρωματικό κουκουνάρι.

Τα ρολάκια (σαν όρθια κανελόνια)

Λαζάνια ρολάκια γεμιστά με ανθότυρο, σπανάκι και ζαμπόν
Τα λατρεμένα λαζάνια φούρνου, όχι σε στρώσεις, όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά σε παιχνιδιάρικα ρολάκια με πληθωρική και λαχταριστή γέμιση. Ένα πιάτο με γεύση, αλλά και εικόνα που κάνει εντύπωση, ιδίως σε ένα πιο επίσημο Κυριακάτικο τραπέζι.

Λαζάνια rolls γεμιστά με καπνιστή μελιτζάνα
Τα φρέσκα ζυμαρικά όπως και να το κάνουμε έχουν άλλη χάρη… Φτιάχνουμε λοιπόν σπιτικά λαζάνια, δεν τα απλώνουμε όμως στο ταψί με τη γέμιση, τα τυλίγουμε.

Λαζάνια σαν κανελόνια γεμιστά με κιμά κοτόπουλου και κρέμα
Τα ζυμαρικά φούρνου είναι πάντα μια καλή επιλογή για το Κυριακάτικο τραπέζι. Σε αυτήν την συνταγή μετατρέπετε τα λαζάνια σε κανελόνια και μπορεί η διαδικασία να είναι λίγο πιο χρονοβόρα, αλλά η γεύση αυτού του πιάτου, χάρη και στη νόστιμη γέμιση από κιμά κοτόπουλου, θα σας αποζημιώσει.

Με πιο ιδιαίτερα υλικά


Λαζάνια φούρνου με αρωματισμένα κολοκυθάκια
Τα ζυμαρικά φούρνου έχουν άλλη χάρη και εμείς δεν το κρύβουμε, στα κανελόνια και στα λαζάνια μια μικρή αδυναμία την έχουμε…

Λαζάνια με λαχανικά, ελιές και τυριά
Οι λεπτές στρώσεις των φύλλων αγκαλιάζονται από αμέτρητους συνδυασμούς υλικών, ενώ το μαγείρεμά τους στον φούρνο είναι ένας από τους λόγους που αυτά τα ζυμαρικά τα αγαπάμε πολύ!

Λαζάνια με πράσα, φρέσκο και καπνιστό σολομό
Αχ αυτά τα λαζάνια… Όπως και να τα φτιάξουμε είναι απολαυστικά. Ο καπνιστός σολομός σε συνδυασμό με τα τυριά τους πάνε πολύ και θα το διαπιστώσετε όταν φτιάξετε αυτή την απίστευτα νόστιμη συνταγή.

Παστίτσιο με μανιτάρια, πράσα, μπέικον και λαζάνια
Tα μανιτάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Στα συν και το ότι έχουν ελάχιστα λιπαρά και θερμίδες, γι’ αυτό ενδείκνυνται για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Με τη φθινοπωρινή κολοκύθα

Λαζάνια με κρέμα κόκκινης κολοκύθας
Η κολοκύθα «μεταμορφώνεται» σε λαχταριστή γέμιση για λαζάνια και το αποτέλεσμα είναι ένα φθινοπωρινό πιάτο που αρέσει πολύ.

Λαζάνια με κοτόπουλο και ψητή κολοκύθα
Τα λαζάνια είναι από τα πιο αγαπημένα και απολαυστικά πιάτα ζυμαρικών. Εδώ τα φτιάχνουμε σε μια πεντανόστιμη εκδοχή με κιμά κοτόπουλου και κολοκύθα που τώρα είναι και στα καλύτερά της.