Είτε σε μορφή κιμά για μπιφτέκια, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια, ή γιουβαρλάκια, είτε σε μπριζόλα ή κομμένο σε κομμάτια, το μοσχάρι είναι ο πρωταγωνιστής των συνταγών που συγκεντρώσαμε αυτή τη φορά για τα Κυριακάτικα τραπέζια σας και όχι μόνο. Ανάμεσα στις συνταγές που ακολουθούν θα βρείτε από κλασικές όπως το λεμονάτο ή το γιουβέτσι, μέχρι πιο ευφάνταστες όπως το αργοψημένο μοσχαράκι με άγρια μανιτάρια ή το φιλέτο μοσχαρίσιο με Vinsanto.

 

Μπιφτεκάκια μοσχαρίσια με κρεμμυδοσαλάτα και πρόβειο γιαούρτι
Αυτά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια γίνονται πολύ αρωματικά γιατί έχουν πολλά μυρωδικά στη συνταγή τους. Θα τα συνοδεύσετε με πανεύκολη κρεμμυδοσαλάτα, αλλά και πρόβειο γιαούρτι που θα δροσίσει το σύνολο.

Tο τέλειο smashed burger
Κι όμως μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα και γρήγορα ένα λαχταριστό smashed burger και στο σπίτι με απλά υλικά που όλοι συνήθως έχουμε!

Σουτζουκάκια υπερπαραγωγή με κροκέτες πατάτας
Τα σουτζουκάκια σε μια πιο ιδιαίτερη εκτέλεση, σε συνταγή του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα, συνδυασμένα με λαχταριστές πατατοκροκέτες που μαζί κάνουν ένα άψογο ζευγάρι.


Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές
Φτιάχνουμε τους αγαπημένους μας τηγανητούς κεφτέδες και τους συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.

Κεφτεδάκια πολίτικα
Τα πολίτικα κεφτεδάκια αυτής της συνταγής είναι βασισμένα στα μοναδικά, πεντανόστιμα κεφτεδάκια μιας μοναδικής μαγείρισσας, της κυρίας Κατίνας της Πολίτισσας, που σίγουρα είχαν πλιγούρι στα συστατικά τους!

Γιουβαρλάκια μοσχαρίσια αυγολέμονο, με μυρώνια και λάχανο
Κλασικό φαγητό τα γιουβαρλάκια, που το αγαπά όλη η οικογένεια, γι’ αυτό και είναι ωραία ιδέα για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Λεμονάτο μοσχαράκι
Αν ζηλεύετε το τέλειο καλομαγειρεμένο λεμονάτο μοσχαράκι της ταβέρνας, αυτή είναι η συνταγή που αναζητάτε. Φυσικά σερβίρετε με τηγανητές πατάτες για ολοκληρωμένη απόλαυση!

Γιουβέτσι με μοσχαράκι και λαχανικά
Τα λαχανικά μελώνουν με το σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι και μαζί με το κριθαράκι κάνουν ένα πολύ νόστιμο γιουβέτσι.

Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος γιουβέτσι
Το κλασικό φαγητό του κυριακάτικου τραπεζιού, το γιουβέτσι, φτιαγμένο αυτή τη φορά με μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο.


Μοσχαρίσια μάγουλα και ουρά γιουβέτσι στον νταβά
Δύο ιδιαίτερα μέρη του μοσχαριού σιγοψήνονται στον ξυλόφουρνο ή στον οικιακό μας φούρνο και γίνονται λουκούμι.

Μοσχαράκι στιφάδο με κανέλα, γαρίφαλο και μπαχάρι
Ταιριάζει απόλυτα στο κυριακάτικο τραπέζι και είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο πιάτο.

Κοκκινιστό μοσχαράκι chili style
Φτιάχνουμε μοσχαράκι κοκκινιστό με έθνικ χαρακτήρα και ξετρελαίνουμε μικρούς και μεγάλους με τη νοστιμιά του.

Μοσχαρίσιο συκώτι με ψητά παντζάρια και πετιμέζι
Αυτό το μοσχαρίσιο συκώτι αποκτά ιδιαίτερη γλύκα τόσο από τα ψητά παντζάρια που το συνοδεύουν, όσο και από το πετιμέζι με το οποίο ψήνονται. Ένας πρωτότυπος συνδυασμός που αξίζει μια δοκιμή για να σας πείσει.

Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες
Ότι πρέπει για Κυριακάτικη απόλαυση αυτή η συνταγή με την πολύ ιδιαίτερη και αρωματική μαρινάδα.

Μπριζόλες μοσχαρίσιες Τ-bone με μανιτάρια
Τι πιο κλασικό από το να ψήσουμε μοσχαρίσιες μπριζόλες στη σχάρα; Εμείς επιλέγουμε τις κόντρα ή αλλιώς Τ-bone και τις συνοδεύουμε με μανιτάρια.

Μοσχάρι ρολό στη γάστρα με λάχανο μπρεζέ και ρόδι
Ένα γιορτινό πιάτο με μοσχαράκι που γαρνίρεται με το θρεπτικό και νόστιμο ρόδι ενώ συνοδεύεται από λάχανο μπρεζέ.

Μοσχαρίσια στηθοπλευρά με τραχανά και ανθότυρο
Η Κυριακή Φωτοπούλου μαγειρεύει για εμάς μοσχάρι στην κατσαρόλα με τραχανά και του δίνει έξτρα γεύση προσθέτοντας ξηρό ανθότυρο Νάξου.

Κρεατόσουπα με ντομάτα και κοφτό μακαρόνι
Απίστευτα θερμαντική και πεντανόστιμη, η κρεατόσουπα με ντομάτα και κοφτό μακαρόνι είναι γεύση αγκαλιάς που συνδυάζει δύο αγαπημένα φαγητά σε ένα, ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε για τον χειμώνα!

Μοσχαράκι βραστό με λαχανικά
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου βάζει στις κατσαρόλες μοσχαράκι με λαχανικά και δημιουργεί ένα θρεπτικό και απολαυστικό πιάτο. Ένα ζεστό γεύμα για όλη την οικογένεια.

Μοσχαράκι ραγού με πατάτες
Το κοκκινιστό μοσχαράκι ταιριάζει τέλεια με τις πατάτες, ειδικά αν ακολουθήσετε αυτήν τη γευστική συνταγή για ραγού. Ιδανική και για καθημερινό τραπέζι αλλά και για κυριακάτικη οικογενειακή μάζωξη!

Σαλτιμπόκα με μοσχαρίσιες κοτολέτες και φασκόμηλο
Ένα διαφορετικό πιάτο που συνδυάζει την κλασική μοσχαρίσια κοτολέτα με το ζαμπόν Πάρμας, ενώ το φασκόμηλο χαρίζει ιδιαίτερο άρωμα στη συνταγή.

Σοφρίτο παραδοσιακό
Το κλασικό και διάσημο φαγητό από την Κέρκυρα, γεμάτο αρώματα και νοστιμιά, σερβίρεται με ζεστό πιρουνάτο πουρέ και συναρπάζει σε κάθε περίσταση!

Αργοψημένο μοσχαράκι με άγρια μανιτάρια
Μπορεί το μαγείρεμα του να απαιτεί πολλές ώρες, αλλά αυτό είναι που σε συνδυασμό με την πλούσια σάλτσα θα δώσει στο μοσχαράκι τέλεια γεύση.

Φιλέτο μοσχαρίσιο με Vinsanto
Ζουμερά μοσχαρίσια φιλέτα μαγειρεύονται με Vinsanto και συνοδεύονται με μια δροσερή σαλάτα. Ιδανική επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι ή ένα επίσημο δείπνο.