Η ομελέτα είναι είναι μια ελαφριά, χορταστική και υγιεινή επιλογή που μπορούμε να απολαύσουμε με πολλές παραλλαγές. Δείτε 4 τρόπους για νέους γευστικούς συνδυασμούς, με βάση την απλή ομελέτα.

1. Με γραβιέρα, αβοκάντο και κρεμμυδάκι φρέσκο
Ανακατεύουμε 1/4 αβοκάντο σε κυβάκια, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα και 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο. Σκορπίζουμε 1 χούφτα τριμμένο ελβετικό τυρί από πάνω όσο ψήνεται η ομελέτα. Κατόπιν αδειάζουμε το μείγμα με το αβοκάντο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Διπλώνουμε και αφήνουμε στην άκρη για 1΄ πριν σερβίρουμε.

2. Με καπνιστό σολομό και άνηθο
Την ώρα που «ψήνουμε» την ομελέτα, από πάνω σκορπίζουμε 1 χούφτα καπνιστό σολομό σε κομματάκια, 1-2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος, λίγο ξύσμα λεμονιού και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο. Διπλώνουμε, αφήνουμε για 1΄ να ζεσταθούν τα υλικά & σερβίρουμε

3. Με σκόρδο, μανιτάρια, μπούκοβο και σπανάκι
Λιώνουμε 1 κύβο βούτυρο και σοτάρουμε 75 γρ. καφέ μανιτάρια ψιλοκομμένα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 πρέζα μπούκοβο σε νιφάδες και σοτάρουμε για 1΄. Ρίχνουμε 2 χούφτες σπανάκι και σοτάρουμε να μαραθεί. Αλατίζουμε. Απλώνουμε το μείγμα στην ομελέτα, διπλώνουμε και σερβίρουμε.

4. Με πικάντικες γαρίδες και φασόλια φρέσκα
Ζεσταίνουμε 1 κουτ. γλυκού ε.π. ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε 50 γρ. γαρίδες ψιλοκομμένες, 1/2 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη, 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο και 1 χούφτα φασόλια φρέσκα (τον καρπό). Οταν οι γαρίδες γίνουν ροζ, ρίχνουμε λίγη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε. Μόλις μαγειρευτεί η ομελέτα, αδειάζουμε το μείγμα από πάνω, διπλώνουμε και αφήνουμε για 1΄ πριν σερβίρουμε.

Ομελέτα βασική
(Για 1 άτομο) Χτυπάμε 2 αυγά με λίγο αλάτι. Λιώνουμε 1 κύβο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα αυγά μόλις αρχίσει να αφρίζει. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι μέχρι να σταθεροποιηθεί η ομελέτα από πάνω. Τη γεμίζουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας, τη διπλώνουμε και σερβίρουμε.

Συνταγές: Janine Ratcliffe
Φωτογραφίες: ANT DUNCAN

 

Διαβάστε ακόμα:

Πώς κάνουμε την ομελέτα μας αφράτη;

Πώς να σπας τα αβγά με το ένα χέρι σαν επαγγελματίας

Τηγάνι ή φριτέζα; Κατσαρόλα ή ατμομάγειρας; Ιδού η απορία!