Δεν είναι καινούρια τάση τα pancakes, αυτές οι τηγανίτες αμερικανικού τύπου, όμως φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν, αφού και στη χώρα μας έχουν φανατικούς οπαδούς. Υπάρχουν αυτοί που τους αρέσει να τα φτιάχνουν για ένα καλό, χορταστικό πρωινό, εκείνοι που τα θέλουν για ένα brunch (δηλαδή κάτι μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού), ενώ υπάρχει και η κατηγορία που τα θέλει ως επιδόρπιο μετά από ένα καλό γεύμα. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει κατάλληλη ώρα για ένα πιάτο με pancakes, αλλά ούτε και εποχή, αφού καταναλώνονται με πάθος όλο τον χρόνο.

Γι’ αυτό κι εμείς εκτός από την κλασική συνταγή τους, που μπορεί να γαρνιριστεί με ό,τι τραβά η όρεξή σας (όπως μέλι, σιρόπι σφενδάμου, λιωμένη σοκολάτα ή πραλίνα, φρούτα αλλά και παγωτό) έχουμε και ξεχωριστές προτάσεις όπως χωρίς γλουτένη ή pancakes που δεν τηγανίζονται αλλά φουρνίζονται. Φυσικά, μπορείτε να δημιουργήσετε και τις δικές σας παραλλαγές.

Pancakes
Πόσες φορές όταν σκέφτεστε ένα γεμάτο, απολαυστικό πρωινό δεν περνάνε αυτά τα pancakes από το μυαλό σας; E, τώρα φτιάξ’ τε τα στο σπίτι σας, στην όμορφη την κουζίνα σας και νιώστε τον θαυμασμό και την αγάπη της οικογένειας σύσσωμης!

Pancakes χωρίς γλουτένη
Νόστιμα pancakes που μπορούν να απολαύσουν ακόμη και τα παιδιά που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Red velvet pancakes με παντζάρι
Red velvet pancakes με παντζάρι, που ξεχωρίζουν όχι μόνο για τη γεύση τους, αλλά και για το κατακόκκινο χρώμα τους. Ετοιμάστε αυτά τα εναλλακτικά pancakes στο κυριακάτικο πρωινό και θα μείνουν αξέχαστα σε μικρούς και μεγάλους.

Τηγανίτες με καρύδα
Δίνουμε εξωτική νότα στο πρωινό μας, με αυτά τα δροσερά pancakes καρύδας.

Pancake φούρνου με παγωτό και μπανάνα
Ο Λάμπρος Βακιάρος ετοιμάζει τα πιο λαχταριστά pancakes φούρνου. Η πραλίνα φουντουκιού, η μπανάνα και το παγωτό δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό για μικρούς και μεγάλους.