Τώρα που ο καιρός είναι πιο καλός μας αρέσει να ανοίγουμε τις βεράντες και τα μπαλκόνια ή τους κήπους του σπιτιού για τους φίλους, την οικογένεια ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και αυτά τα ορεκτικά μεζεδάκια, που σας προτείνουμε αυτή τη φορά είναι ότι πρέπει για αρχή ενός κεράσματος ή για να συνοδεύσουν το κρασί ή το τσίπουρο που θα απολαύσουμε με την παρέα μας.

Ανάμεσα στις κυρίως αλμυρές προτάσεις μας θα βρείτε κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες, καθώς και δύο γλυκές, για ένα ελαφρύ και υγιεινό επιδόρπιο. Γίνονται όλες γρήγορα και εύκολα και συνήθως περιλαμβάνουν στα υλικά τους έτοιμο φύλλο κρούστας. Υπάρχει και συνταγή που σας μαθαίνει να κάνετε το φύλλο μόνοι σας, εξίσου απλή.

Αλμυρά

Μπουρεκάκια με φέτα, ανθότυρο και δυόσμο
Τραγανά απέξω, με απαλή τυρένια γέμιση στο εσωτερικό τους, είναι ό,τι πρέπει για πρώτο πιάτο, για να συνοδεύσετε ένα ποτήρι κρασί, για την όποια μικρή πείνα της μέρας…

Μπουρεκάκια με κοπανιστή
Τραγανά μπουρεκάκια με πλούσια τυρένια γέμιση, που θα γίνουν ο αγαπημένος σας μεζές για να συνοδέψετε το ούζο.

Μπουρεκάκια με σέλινο, πατάτα και φέτα
Αυτά τα πιτάκια έχουν τόσο νόστιμη γέμιση, που τρώγονται εξίσου ευχάριστα και κρύα.

Κοτομπούρεκα με πιπεριές και φέτα
Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε αγαπημένα μπουρεκάκια με κοτόπουλο, πιπεριές και φέτα. Ένα νόστιμο ορεκτικό και ένα χορταστικό σνακ για το ταπεράκι στο γραφείο ή το σχολείο.

Παστουρμαδοπιτάκια
Νόστιμα μπουρεκάκια με την έντονη… προσωπικότητα του πικάντικου παστουρμά συνδυασμένη με κασέρι, ντοματάκια και πιπεριά Φλωρίνης.

Μπουρεκάκια με πικάντικο κιμά και δροσερή σος γιαουρτιού
Ξεχωριστές κιμαδόπιτες, τυλιγμένες σε ρολά -μπουρεκάκια δηλαδή-, που θα σας ενθουσιάσουν με την πικάντικη γεύση τους. Ταιριάζουν πολύ και σε έναν μπουφέ.

Φλογέρες με θαλασσινά σε σάλτσα πικάντικου ροζ γιαουρτιού
Αυτά τα νόστιμα πιτάκια θαλασσινών θα γίνουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ενός πάρτι με μπουφέ και θα κλέψουν τις εντυπώσεις, ειδικά αν τα συνοδέψετε με αυτή την πικάντικη ροζ σάλτσα γιαουρτιού. Τα λέτε και εναλλακτικά spring rolls.

Γλυκά

Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας
Τα ταχινομπουρεκάκια, τραγανά «πουράκια» με φύλλο κρούστας, παραγεμισμένα με ταχίνι και καρυδόψιχα, είναι μια ντελικατέτσα από τη βόρεια Ελλάδα για κάθε άλλη εποχή και για όσους επιδιώκουν τα υγιεινά γλυκάκια…

Μπουρεκάκια με μαρμελάδα πορτοκάλι, σοκολάτα και χαλβά του μπακάλη
Ο χαλβάς του μπακάλη μπορεί να τρώγεται και ως έχει, αλλά γίνεται και έμπνευση για να φτιάξουμε μαζί του νόστιμα γλυκάκια όπως αυτά τα λαχταριστά μπουρεκάκια.