Η ζύμη για τις τάρτες είναι μια ευέλικτη βάση που μπορούμε να γεμίσουμε με όποια υλικά προτιμάμε, αλμυρά ή γλυκά. Στην Ελλάδα αγαπάμε ιδιαίτερα τις γλυκές τάρτες και τις σερβίρουμε με κάθε αφορμή. Σε γιορτές και οικογενειακά τραπέζια, για επιδόρπιο, για brunch και για κέρασμα οι γλυκές τάρτες είναι πανταχού παρούσες και προσαρμόζονται ανάλογα με την εποχή. Συγκεντρώσαμε 15 συνταγές για υπέροχα γλυκίσματα όπου αναδεικνύονται όλα τα αρώματα και οι γεύσεις των καλοκαιρινών φρούτων και όχι μόνο!

Τάρτα τατέν με βερίκοκα, καρδάμωμο και σπιτικό παγωτό βανίλια
Τα ζουμερά και σαρκώδη βερίκοκα μετατρέπονται σε γλυκιά καλοκαιρινή τάρτα που ταιριάζει τέλεια με σπιτικό παγωτό βανίλια. Ιδανική για τις μέρες και τις νύχτες που θέλουμε κάτι δροσερό να μας γλυκάνει.

Τάρτα με αμύγδαλα και κεράσια
Μια υπέροχη τάρτα με κεράσια και αμύγδαλα που μπορούμε να ετοιμάσουμε σχετικά εύκολα για να την απολαύσουμε παρέα με φίλους, πίνοντας μυρωδάτο καφέ στο μπαλκόνι.

Τάρτα λυχναράκι
Τα λυχναράκια ή καλιτσούνια είναι χαρακτηριστικό έδεσμα της Κρήτης, με φρέσκια γλυκιά μυζήθρα. Σε αυτή τη συνταγή, κάνουμε τα λυχναράκια τάρτα και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάζει.

Τάρτα με πάστα αμυγδάλου, κομπόστα ροδάκινο και σιρόπι λεμονιού
Οι τάρτες είναι ιδανική συνοδεία για κρύα ροφήματα. Ετοιμάζουμε μία περιποιημένη εκδοχή με κομπόστα και πάστα αμυγδάλου.

Τάρτα galette με βερίκοκα
Σαν τάρτα με βερίκοκα ξεκίνησε κι αυτό εδώ το γλυκό αλλά στην πορεία βγήκε από την κλασική φόρμα της τάρτας και προέκυψε η «άτακτη» αυτή galette!

Τάρτα με κρέμα λεμόνι
Μια τάρτα με ωραία τριφτή, βουτυράτη ζύμη, ιδανική για να συνοδεύσει τον πρωινό καφέ μας.

Τάρτα με καλοκαιρινά φρούτα
Αυτή η τάρτα δεν είναι φτιαγμένη με ζύμη αλλά με φύλλο κρούστας, παρέα με μια εύκολη, κρεμώδη γέμιση και φρούτα. Κάτι ανάμεσα σε ανοιχτή μπουγάτσα και κλαφουτί.

Τάρτα βρώμης με κόκκινα σταφύλια και πετιμέζι
Μια διαφορετική βάση τάρτας από τις συνηθισμένες, με πιο υγιεινή προσέγγιση και γέμιση από σταφύλια.

Vegan μπισκοτένια φουντουκόταρτα
Αυτή η βίγκαν τάρτα φουντουκιών και σοκολάτας μας συναρπάζει. Γνήσια υλικά, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά, χωρίς ψήσιμο!

Τάρτα με νεκταρίνια μαγειρεμένα με δύο τρόπους
Καλοκαιρινή, γλυκιά τάρτα με νεκταρίνια για τις απογευματινές (ή βραδινές) λιγούρες, για επιδόρπιο δίπλα σε παγωτό βανίλια ή ακόμη και για πρωινό.

Τάρτα με αμύγδαλα και βερίκοκα
Καλοκαιρινή, γλυκιά τάρτα βερίκοκο για τις απογευματινές λιγούρες ή για να σερβίρετε ως επιδόρπιο, ιδανικά παρέα με παγωτό βανίλια. Όσο πιο ώριμα τα βερίκοκα τόσο πιο γλυκό το αποτέλεσμα.

Τάρτα με μους μοσχολέμονο
Μια lemon pie με μοσχολέμονα και απίστευτα λαχταριστή γεύση. Την ψήνουμε σε 2 φάσεις, πρώτα την τάρτα μόνη της και μετά, πριν την σερβίρουμε, με την μαρέγκα.

Τάρτα με κρέμα μπουγάτσας
Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη γλύκα της μπουγάτσας; Για να μην την απολαμβάνουμε όμως συνεχώς με τον ίδιο τρόπο “παντρεύουμε” την παραδοσιακή κρέμα με τραγανή ζύμη τάρτας.

Τάρτα galette με ροδάκινα
Μια τάρτα γαλλικής προέλευσης με βουτυρένια βάση και ζουμερά ροδάκινα. Μπορoούμε να τη φτιάξουμε με όποιο άλλο φρούτο εποχής θέλουμε.