Υπάρχουν οι χρυσοχέρηδες που παίρνουν 30 υλικά και δημιουργούν μια πανδαισία γεύσεων, υπάρχουμε κι εμείς που ακόμα δεν έχουμε γίνει μάστερ σεφ της 3×3 κουζίνούλας μια σταλιά, κάπου στα περίχωρα του Πειραιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι νόστιμο. Και με ρωτάς: «Γίνεται αυτό με πέντε μόνο υλικά;» Και σου απαντώ πως ναι! Με την παρακάτω συνταγή για κεσαντίγιας της συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής, Liz Moody, που είναι και νόστιμη και απλή και υγιεινή.

Υλικά (για 1 μερίδα):
Αβοκάντο ή ελαιόλαδο
2 τορτίγιες
1 ματσάκι λαχανίδα κέιλ, πλυμένη
1/2 φλιτζάνι τυρί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τυρί για vegan)
1 κουτ. σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουτ. σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κουτ. σούπας θαλασσινό αλάτι

Βήμα 1
Πάρε το πλυμένo κέιλ, κόψε τα φύλλα σε μεγάλα κομμάτια και βάλε τα στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Ράντισε με ελαιόλαδο ή πρόσθεσε λίγο αβοκάντο.

Βήμα 2
Μαγείρεψε το κέιλ μέχρι να μειωθεί ο όγκος του στο μισό και να αρχίσει να παίρνει ένα καφέ χρώμα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη και βάλτο στην άκρη.

Βήμα 3
Καθάρισε με λίγο χαρτί κουζίνας το τηγάνι και βάλε τη μία τορτίγια προσθέτοντας το τυρί από πάνω. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το μαγειρεμένο κέιλ και κάλυψε με τη δεύτερη τορτίγια. Μετά από ένα λεπτό, γύρισε την κεσαντίγια για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Δες και το βίντεο…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liz Moody (@lizmoody)

Δείτε επίσης:

Ισπανική τορτίγια με καραμελωμένα κρεμμύδια

Kalette, το λαχανικό – υβρίδιο από λαχανίδα και λαχανάκι Βρυξελλών

Μα τι είναι τέλος πάντων αυτό το περίφημο kale;

 

 

Το άρθρο της εβδομάδας