Λάτρης της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου επικαλείται προσωπικές γευστικές αναμνήσεις από οικογενειακά τραπέζια και τα αποτυπώνει στα πιάτα του.

Εμείς του ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας τη συνταγή ενός πιάτου που σερβίρεται στο εστιατόριο Salonica, αλλά να την παρουσιάσει με τρόπο τέτοιο ώστε να μαγειρεύεται εύκολα στο σπίτι. Εκείνος, επέλεξε για εμάς πιπερονάτη, ένα γρήγορο, εύκολο και γευστικό λαδερό που αγαπάει τις βούτες και όπως όλα του είδους του επιζητά την φέτα.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Πιπερονάτη
1 Ώρα | Εύκολο | Για 4 άτομα

Υλικά
1 κιλό πιπεριές κέρατο
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, τριμμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και τις λαδώνουμε με το μισό λάδι. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15′. Βγάζουμε το ταψί και το σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να ιδρώσουν οι πιπεριές και να ξεφλουδίζονται εύκολα.

Μετά από περίπου 10′ τις ξεφλουδίζουμε, τις χαράζουμε στη μέση κατά μήκος, τις ξεσποριάζουμε και τις αραδιάζουμε σε ένα πιρέξ. Κατόπιν ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την ντομάτα, τον μαϊντανό, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 20′.