Το ψωμί κουβαλά αναμνήσεις γευστικές φυλαγμένο στο ντουλάπι του σπιτιού ή κομμένο σε λαχταριστές φέτες πάνω στο οικογενειακό τραπέζι. Στη σύγχρονη εποχή μπορούμε να το αναζητήσουμε σχεδόν παντού σε κάθε είδος, από τον φούρνο της γειτονιάς που το φτιάχνει προζυμένιο ή πολυτελείας, με αλεύρι ολικής ή ζέας μέχρι εργαστήρια άρτου που προσφέρουν μεγαλύτερη ποικιλία για όλα τα γούστα και τις διατροφικές συνήθειες. Παρόλο που εκεί έξω οι επιλογές είναι πολλές, ποιος θα έλεγε όχι σε ένα σπιτικό αφράτο, ζυμωτό ψωμί, φτιαγμένο με υλικά της επιλογής μας; Εμείς αναζητήσαμε 5 τρόπους που ξεφεύγουν από την κλασική συνταγή για να έχουμε στην κουζίνα μας το ψωμί που προτιμάμε: με αλεύρι ολικής άλεσης και για εκείνους που βάζουν στη διατροφή τους πολλές φυτικές ίνες, με φαγόπυρο, ρεβιθάλευρο και καλαμποκάλευρο για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη αλλά και με χαρουπάλευρο ή αλεύρι ζέας για μια έξτρα θρεπτική και νόστιμη επιλογή.

Δείτε παρακάτω τις συνταγές που προτείνουμε:

Φτιάχνουμε εύκολο ψωμί ολικής με σουσάμι
Θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ψωμί στο σπίτι; Σας έχουμε μια εύκολη συνταγή για ψωμί ολικής αλέσεως.

Ψωμί με φαγόπυρο
Ένα θρεπτικό και υγιεινό ψωμί, ιδανικό για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη και με τέλεια γεύση.

Ψωμί με αλεύρι ζέας
Πετανόστιμο και αγαπημένο για πολλούς, είναι σίγουρα ένα ψωμί που πρέπει να δοκιμάσετε.

Ψωμί ολικής άλεσης
Η βασική συνταγή για να φτιάχνετε στο σπίτι νόστιμο και υγιεινό ψωμί ολικής άλεσης.

Πρωτεΐνικό ψωμί χωρίς γλουτένη
Τρως μισή φέτα και χορταίνεις! Το ψωμάκι αυτό περιέχει μεταξύ άλλων πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας, είναι γεμάτο κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, βιταμίνες συμπλέγματος Β και σίδηρο. Θα γίνει σίγουρα ένα από τα αγαπημένα σας είτε είστε αθλητές, είτε όχι!

Ψωμί με χαρουπάλευρο
Δεν είναι μόνο υγιεινό, είναι και πολύ νόστιμο. Το χαρουπάλευρο μπορεί να ξυπνά άσχημες αναμνήσεις στις παλαιότερες γενιές, όπως έχει μια ιδιαίτερη γεύση, ελαφρώς καπνιστή, πικρούτσικη και δυνατή, που το κάνει ιδανικό για ψωμί, παξιμάδια και αρτοσκευάσματα.