Τα ρεβίθια είναι ένα αγαπημένο όσπριο, πολύ θρεπτικό και γευστικό, αλλά και χορταστικό. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι να τα καταναλώσουμε, αλλά αυτός που ξεχωρίζει είναι οι ρεβιθοκεφτέδες. Γίνονται πεντανόστιμα κεφτεδάκια και είναι και ένας τρόπος να δώσετε στα παιδιά όσπρια και να μην έχετε γκρίνιες!

Πέρα από αυτό, οι ρεβιθοκεφτέδες είναι και μια πολύ νόστιμη και χορταστική λύση για την περίοδο της Σαρακοστής, αν έχετε αποφασίσει να νηστεύσετε.

Πώς θα τους ετοιμάσετε; Σας έχουυμε συγκεντρώσει 10 διαφορετικές συνταγές ώστε να επιλέξετε αυτή ή αυτές που σας ταιριάζουν καλύτερα! Εννοείται ότι η πιο νόστιμη λύση είναι να τους τηγανίσετε, αλλά είναι αρκετά… μπελαλίδικη και ανθυγιεινή. Οπότε, επιλέξτε την εναλλακτική του ψησίματος (στον φούρνο με λαδόκολλα) ή της φριτέζας αέρος, που δίνει ένα ενδιάμεσο αποτέλεσμα.

Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να τα καταναλώσετε; Μέσα σε αραβική πίτα, με σος χούμους ή ταχίνι, μελιτζάνες ή baba ganoush και καυτερή σος, αν σας αρέσουν τα πικάντικα.

Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας:

Vegan: Ρεβιθοκεφτέδες με δροσερή σάλτσα πιπεριάς
Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι ένα υπέροχο πιάτο που μπορούμε να ετοιμάσουμε εύκολα. Ο συνδυασμός τους με την σάλτσα πιπεριάς, τους κάνει ακόμα πιο νόστιμους.

 

Αφράτοι ρεβιθοκεφτέδες
Αφράτοι, πικάντικοι και αρωματικοί ρεβιθοκεφτέδες, που συνοδεύονται ιδανικά με ζεστές πιτούλες, ψιλοκομμένα λαχανικά και λεμονάτη σάλτσα με ταχίνι και γιαούρτι.

Ρεβιθοκεφτέδες με σος γιαουρτιού και ταχίνι
Αφράτοι και πεντανόστιμοι, αυτοί οι ρεβιθοκεφτέδες ταιριάζουν απόλυτα με τη σος γιαουρτιού με ταχίνι. Σε περίπτωση που νηστεύετε, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με σος χούμους.

Σουτζουκάκια ρεβιθιού με κουκουνάρι και σάλτσα ντομάτας
Μοναδικοί ρεβιθοκεφτέδες ζυμωμένοι σε κυλινδρικό σχήμα σαν σουτζουκάκια, αφράτοι και αρωματικοί με το καβουρδισμένο κουκουνάρι να σκάει που και που στο δόντι κάνοντας τη διαφορά. Συνοδέψτε τους με μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας που τους ταιριάζει πολύ.

Φαλάφελ με σος ταχινιού
Εδώ οι κλασικοί ρεβιθοκεφτέδες συνοδεύονται με μια νηστίσιμη σος ταχινιού που δεν χρειάζεται γιαούρτι για την παρασκευή της.

Τυλιχτό με φαλάφελ
Ο Μεσανατολίτης “Πρόσφυγας” με την τραγανή χρυσαφένια κρούστα κλείνει μέσα του μια πανδαισία από ρεβίθι ψιλοκομμένο, αρωματικά βότανα και μυρωδάτα μπαχαρικά. Εδώ φιλοξενείται μαζί με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και σος γιαουρτιού στο εσωτερικό μιας ζεστής αραβικής πίτας

Burger με φαλάφελ και τζατζίκι φέτας
Οι διάσημοι ανατολίτικοι ρεβιθοκεφτέδες γίνονται και εξαιρετικό burger. Σερβίρονται σε ελαφρώς ψημένα στρογγυλά ψωμάκια, γαρνιρισμένοι με άφθονο αρωματικό τζατζίκι φέτας και ενθουσιάζουν τους πάντες με τη νοστιμιά τους.

Αραβικές πίτες με φαλάφελ με σάλτσα ταχινιού

Το κλασικό και αγαπημένο φαλάφελ σε αραβική πιτούλα.