Όταν η υπέροχη μοτσαρέλα συναντά την πολυμήχανη φριτέζα αέρος, τότε το αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Πράγματι, μπορούμε να φτιάξουμε το πιο αγαπημένο finger food μικρών και μεγάλων γρήγορα και εύκολα, και χωρίς καθόλου κόπο. Το μυστικό κρύβεται στο πανάρισμα, ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείψουμε γιατί διαφορετικά, η μοτσαρέλα θα κολλήσει στο καλάθι της φριτέζας.

Τι πρέπει να ξέρουμε πριν βάλουμε τα μπαστουνάκια στο air fryer:
Πριν ψήσουμε τα μπαστουνάκια μοτσαρέλας, τα βάζουμε στην κατάψυξη και σιγουρευόμαστε ότι έχουν παγώσει καλά πριν το μαγείρεμα. Διαφορετικά δεν θα ψηθούν ομοιόμορφα και επικάλυψη θα πέσει αμέσως.

Χρησιμοποιoύμε αντικολλητικό σπρέι για να μην κολλήσουν στο καλάθι, ενώ λίγο παραπάνω λάδι τα βοηθάει να ροδίσουν.

Δεν χρειάζεται να στριμώξουμε τα μπαστουνάκια στο καλάθι. Αν χρειαστεί ψήνουμε σε παρτίδες για να μην κολλάνε μεταξύ τους.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε με το αγαπημένο μας ντιπ ή απλά με μια πικάντικη κέτσαπ.

Ας δούμε και τη συνταγή:

Υλικά για 8 μπαστουνάκια
8 στικ μοτσαρέλας, ή παίρνουμε ένα κομμάτι και κόβουμε σε όμοια μακρόστενα κομμάτια.
1 μεγάλο αυγό
1 κουτ. γλυκού ιταλικό μίγμα (ή άλλο της προτίμησής μας)
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά

Διαδικασία
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το ιταλικό μίγμα, το αλάτι και τη φρυγανιά.
Σε ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα.
Βουτάμε ένα ένα τα μπαστουνάκια πρώτα στο αυγό και μετά στο μίγμα με τη φρυγανιά. Μετά τα τοποθετούμε αραιά στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον ½ ώρα, maximum 1 ώρα.
Τα βγάζουμε από την κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία: Τα βουτάμε ξανά στο αβγό, ξανά στο μίγμα φρυγανιάς και τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον ½ ώρα, maximum 1 ώρα και είναι έτοιμα για ψήσιμο.
Ρυθμίζουμε το air fryer στους 200°C, ψεκάζουμε το καλάθι και τα μπαστουνάκια με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Ψήνουμε για 6 έως 8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά εξωτερικά.

Για σίγουρη επιτυχία δες ακόμα Φριτέζα αέρος: Οδηγός για τους χρόνους ψησίματος των αγαπημένων μας συνταγών.